Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etkileri, mutasyonun, sebepleri

Mutasyonun Sebepleri Ve Etkileri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

DNA’nın kendini doğru olarak kopyalayamaması ve orijinal DNA’nın yapısının bozulması ile DNA kopyalarının birebir birbirini tutmaması doğal sebeplerle oluşan mutasyonları meydana getirir

Tek bir harfin değişimi ile başlayabileceği gibi büyük parça değişimleri ile de sonuçlanmaktadır DNA’nın kendini kopyalaması ya da kromozom ayrılması sırasında oluşan büyük hatalardan meydana gelir

Dış etkenler de çoğunlukla mutasyona neden olabilmektedir Mutasyon oluşturan tehlikeli kimyasal maddeler, fiziksel etkiler ve radyoaktif ışımalar buna örnek verilebilir Özellikle nükleer patlamalarda yüksek enerjili radyoaktif ışınlar yayılmakta ve bunlar da genlerde dizilim değişikliklerine yol açmaktadır Bunun sonucu olarak da sakat ve kanserli doğumlar artmaktadır

Güneşin morötesi ışınları deri üzerinde değişimler oluşturabildiği gibi, zararlı radyoaktif ışınlar uzun süreli mutasyonlar oluşturmaktadır Özellikle tohumsal mutasyonların nesillere aktarımı ve yayılımı daha hızlı olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com