![]() |
Vakıflar Haftası - Mayısın İkinci Haftası Vakıflar Haftası- Vakıflar Haftası İle İlgili Yazı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vakıflar Haftası - Mayısın İkinci Haftası Vakıflar Haftası- Vakıflar Haftası İle İlgili YazıVakıflar Haftası - Mayısın İkinci Haftası Vakıflar Haftası- vakıflar haftası ile ilgili yazı Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere “ Vakıf” denir ![]() ![]() ![]() İnsanlar arasında sosyal dayanışmanın sağlanması, yardımlaşmak, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek için fertler arasındaki ilişkilerin iyi olması gerekir ![]() Vakfın tarihçesi çok eskilere dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vakıflar eğitime, öğretime, belediyelere, sağlık işlerine, yoksullara hizmet ederler ![]() ![]() Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve yurt savunmasında vakıfların yardımlar büyüktür ![]() ![]() ![]() Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() 11 ![]() İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacı ile 1985 yılından beri 3 – 9 Aralık tarihleri arasında “Vakıf Haftası” kutlanmaktadır ![]() Vakıf nedir? nasıl çalışır? Bir hizmetin gelecekte de hizmet olarak devamını sağlamak amacıyla kendi istekleri ile resmi yollarla bağışlanan mülk ve paralara vakıf denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu eserlerin korunması ve verilen hizmetin devamını sağlamak için Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı vakıf eserleri sayısı 7500 civarındadır ![]() ![]() ![]() Vakıflara bağlı öğrenci yurtlarında öğrencilerin barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları karşılık beklemeden sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihin izlerinin yaşandığı bu eserlere sahip çıkalım ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmetçik Vakfı, Milli Eğitim Vakfı, Kalp Vakfı gibi vakıflar kendi alanları ile ilgili hizmet vermektedirler ![]() Vakıflarımızdan bazıları YENİ VAKIFLARIMIZ Türkiye Eğitim Vakfı Türkiye Körler Vakfı Geri Kalmış Çocuklara Yardım Vakfı Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kültür ve Turizm Vakfı Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Türk Kültür Vakfı Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Deniz Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Dr ![]() Türk Spor Vakfı Kültürel Eserler Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı |
![]() |
![]() |
![]() |
Vakıflar Haftası - Mayısın İkinci Haftası Vakıflar Haftası- Vakıflar Haftası İle İlgili Yazı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vakıflar Haftası - Mayısın İkinci Haftası Vakıflar Haftası- Vakıflar Haftası İle İlgili YazıØ Vakıf; yorgunu dinlendiren misafirhane, yetimi barındıran yurt, yoksulu güldüren yuvadır ![]() Ø Vakıf; cahili öğreten okul, açı doyuran aşevi, hastayı tedavi eden hastanedir ![]() Ø Vakıf; mutluluğa götüren kapsamlı ve görkemli bir yoldur ![]() Ø Vakıf kurumu; insanın insana, hatta insanın tüm canlılara sunabileceği hizmetin tümüdür ![]() Ø Vakıflar; en güzel bir sosyal hizmet tesisidir ![]() Ø Vakfa saygı, tarihe saygıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|