Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başvuru, marka, sahibi, sahibinin, yükümlülükleri

Marka Başvuru Sahibi Ve Marka Sahibinin Yükümlülükleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İTİRAZ

Marka başvurularının tamamı 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 30 uncu, Yönetmeliğin 10 maddeleri kapsamında incelenerek tümüyle reddedilmeyenler Kararnamenin 33 üncü, Yönetmeliğin 13 maddeleri gereği aylık olarak yayımlanan

Resmi Marka Bülteni'nde kısmen veya tamamen ilan edilir Önceki hak sahipleri

bültende yayımlanan marka başvurularını kendi markasına / markalarına benzer

buldukları takdirde, Ek IFdeki örneğe uygun olarak, A4 normunda düz beyaz kağıda

daktilo veya bilgisayar yazıcısıyla hazırlanmış itiraz dilekçesi ile Enstitü'ye itiraz etmelidir

Tescil başvurusu yapılmış ve bültende ilan edilmiş bir marka başvurusunun tescil edilmemesi gerektiğine veya başvurunun kötü niyetle yapıldığına ilişkin itirazlar

ilgili kişiler tarafından marka başvurusunun yayınından itibaren üç ay içerisinde

yapılmalıdırİtirazlar yazılı ve gerekçeli olarak yapılır İtiraz vekil aracılığıyla yapılıyor ise,vekilin Enstitü vekil siciline kayıtlı vekillerden olması zorunludur İtirazda, belgelerin tamamı itiraz anında verilmemiş ise ek bir bildirim beklenilmeden eksik belgeler itiraz süresi içinde verilmelidir İtiraz süresi içerisinde verilen belgelerin eksik olması halinde itiraz yapılmamış sayılır Enstitü itiraz sahibinden, öngörülen sürede gönderilmek üzere; ek belge, kanıt ve gerekçeler isteyebilir Ek belge, kanıt ve gerekçeler süresi içerisinde Enstitüye verilmez ise itiraz yapılmamış sayılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com