|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
almanca, basit, dili, kolay, nelerdir, yöntemler, öğreniminde |
![]() |
Almanca Dili Öğreniminde Kolay Basit Yöntemler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Dili Öğreniminde Kolay Basit Yöntemler NelerdirAlmanca Dili Öğreniminde kolay basit yöntemler nelerdir Şimdi almancaya merak sarmış kişiler özelliklede öğrenciler için aşağıda bilgileri okumaları rica olunur ![]() Yabancı öğrencilerin Alman dilini daha iyi konuşabilmesi için 2000 yılında kurulan Sprachakademie-Hannover yeni döneme hazır ![]() 2000 yılında yabancı öğrencilerin Alman dilini daha iyi konuşabilmesi, yazılı ve sözlü sınavları rahatça geçebilmesi için kurulan Sprachakademie-Hannover yeni dönem hazılıklarını tamamladı ![]() Yurtdışından gelen yabancı öğrenciler, Alman yüksek okullarında eğitime başlamadan önce almanca dil sınavını veya Studienkoleg sınavını geçmek zorundalar ![]() ALMANCA EN İYİ BURADA ÖĞRENİLİR İşte bu amaçla Sprachakademie-Hannover ilk tanışmadan itibaren yabancı öğrencilere her türlü dil desteğini ve danışmanlık hizmetlerini veriyor ![]() Almanya`da Üniversite Sistemi ve Eğitim Yapısı Almanya`da eğitim, federal devletin değil eyaletlerin yetkisine tabidir ![]() ![]() ![]() Almanya, Türkiye`den farklı olarak ABD ve Avustralya gibi federal yapılı bir devlettir ![]() ![]() ![]() ![]() Almanya`da yüksek eğitim alanında sistem, Üniversiteler/ Universitaet ve Meslek Yüksek Okulları / Fachhochschule şeklindeki bir temel ayrıma dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite eğitimi Temel Eğitim/ Grundstudium ve Ana Eğitim/ Hauptstudium şeklinde ayrılır ![]() ![]() ![]() Öğrenim sürecinde dersler, alıştırmalar, seminer çalışmaları, stajlar genellikle yerine getirilmesi gereken formlardır ![]() 1991/92 rakamlarına göre ortalama eğitim süresi üniversitelerde 6 ![]() ![]() ![]() 2000`li yıllardan itibaren Almanya, yüksek okullarla ilgili çok ciddi politika değişikliklerini uygulamaya koymuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Alman eğitim sisteminin uluslararası standartlara uymayan ve bu yüzden Almanya dışında tanınırlıkta zorluklara yol açan özelliklerinin azaltılması hedef alınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak eğitim sisteminde gerçekleştirilen son reformlar sayesinde Almanya, yabancı öğrenciler için kendini daha cazip hale getirmiş oldu ![]() ![]() Almanya`da Meslek Yüksek Okulu(Fachhochschule) Almanya`da Fachhochschule, meslek yüksek okulu anlamına gelmekle birlikte, üniversite ile aynı statüde görülür ![]() ![]() İngilizce olarak `University of Applied Sciences` olarak anılan Fachhochschuleler Almanya`da hem yerli hem yabancı öğrencilerden büyük ilgi görmektedir ![]() ![]() ![]() Türk öğrenciler için de Fachhochschule`ler önemli bir alternatif olma özelliğine sahiptir ![]() ![]() Almanya`da Devlet Üniversiteleri (Universität) Almanya`da devlet üniversiteleri köklü bir geleneğe ve geniş imkanlara sahiptir ![]() Almanya, üniversite okumak isteyenler için geniş imkanlar sunmaktadır ![]() ![]() Almanya`da üniversiteler, Fachhochschule ve Technische Universität`ten, uygulamadan çok teori ağırlıklı oluşları ve kapsamlarının genişliği ile ayrılırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Almanya`da devlet üniversiteleri kalite ve sundukları fakülte çeşitliliği ile kendilerini belli etmektedirler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu doğrultuda Alman üniversiteleri çok sayıda uluslararası tanınırlığa sahip Bachelor ve Master gibi dereceler vermeye başlamışlardır ![]() ![]() Alman Hükümeti 2010 Bologna Sürecine aktif olarak katılmaktadır ![]() ![]() Almanya`da Türkiye`den farklı bir nokta, ünlü üniversitelerin büyük şehirlerde değil daha ziyade yüz – iki yüz bin nüfuslu küçük ve sakin üniversite şehirlerinde bulunmasıdır ![]() ![]() ![]() Almanya`da Üniversite Kabul Şartları(Zulassungsvoraussetzungen) Almanya`dakine eş değerde yani 13 senelik eğitimin ardından alınmış `lise diploması` ve yeterli Almanca dil bilgisi (DSH) temel şarttır ![]() Almanya`da bir üniversite veya meslek yüksek okuluna kayıt için aranan temel şart Almanya`daki öğrencilerde 13 yıllık Lise Eğitimi Diplomasi/ Abitur olduğu gibi, yabancı öğrenciler için de buna eş değerde olduğu Alman makamlarınca tanınmış bir Lise Diploması`dır ![]() Diplomaların denkliği ile ilgili konularda eyaletlerin Kültür veya Bilim Bakanlıkları`nca oluşturulan makamlardan bilgi alınmalıdır ![]() Bu noktada Türkiye`de lise bitirmiş öğrenciler için lise süresi 11 yıl olmasına rağmen ÖSS Sonuç Belgesi, ÖSS`de Türkiye`de kazanılmış bölüme eş veya benzer bir bölüme herhangi bir Alman üniversitesinde kayıt yaptırabilme imkanını sağlamaktadır ![]() ![]() Bunun için yerine getirilmesi gereken diğer şart, bütün Alman üniversite ve yüksek okullarınca kural olarak istenen Almanca Dil Yeterlilik Sınavı/ DSH`nın başarılmasıdır ![]() ![]() ![]() Türkiye`de ÖSS Sınavı kazanıldığı halde eğer üniversite sınavına kadar görülen eğitim 12 yıldan az ise Almanya`da Almanca bilgi durumuna göre iki veya bir sene süren denkleştirme programı öngörülmüştür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanca Dili Öğreniminde Kolay Basit Yöntemler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Dili Öğreniminde Kolay Basit Yöntemler NelerdirAlman Mezuniyet Dereceleri Alman eğitim sistemindeki en önemli mezuniyet dereceleri, Diplom, Magister Artium, Staatsexamen, Graduiertenkollegs, Promotion, Bachelor ve Master`dir ![]() Diploma Bilim, Mühendislik ve çoğu zaman Sosyal Bilimler ve Ekonomi eğitimi sonunda alınan derecedir ![]() ![]() Magister Artium Sosyal Bilimler ve Sanat dallarında alınan ve profesyonel yetkinlik sağlayan bitirme derecesidir ![]() ![]() ![]() Staatsexamen Staatsexamen, devlet tarafından gerçekleştirilen bir mezuniyet sınavıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Graduiertenkollegs Doktora yapmak üzere danışmanlık desteği almak için herhangibir profesörle bağlantı kurulamadığı takdirde `Akademik Ünvan veren Kolleg`ler ( Graduiertenkollegs ) bir alternatiftir ![]() ![]() ![]() ![]() Promotion Doktora (Promotion) çalışmasına kabul edilebilmek için; adayların, bir yüksek öğretim kurumu bitirmesini sağlayan devlet sınavını (Staatsexamen, Diplomhauptprüfung, Magister Artium) veya Almanya`da denkliği kabul edilen yabancı bir üniversiteyi başarı ile bitirdiğini ispatlaması gerekir ![]() Almanya dışında hak edilen yüksek okul mezuniyetinin Almanya`daki yüksek okul mezuniyeti ile eş değerliliğitanınırsa, doktora öğrencilerinin, kendilerine bir konuda tez vermesi ve bu tezin hazırlık safhasında danışmanlık yapması için bir `danışman hoca` (Doktorvater-Doktormutter) bulmaları gerekir ![]() ![]() ![]() `Doktor ünvanı`nın kazanılabilmesi için, yazılı doktora tezinin (Disseration) kabul edilmesi ve sözlü sınavların (Rigorosum) başarılması gerekmektedir ![]() ![]() Doktor unvanını alma süresi; öğrenim dalı, konusu ve çalışmalara göre, diploma (lisans) sınavı, master sınavı, devlet sınavı ya da aynı değerde kabul edilen yabancı bir ülke üniversitesi sınavlarından sonra, 2 ile 6 yıl arası sürebilir ![]() Bachelor ve Master Alman yüksek okulları`nın bir çoğunda `Bachelor` veya `Master Degree` gibi uluslar arası nitelikte hazırlanmış öğretim programları bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Almanya`da Eğitim Harçları Almanya`da üniversite eğitimi kural olarak ücretsizdir ![]() Almanya, eğitim harçları bakımından yerine göre Türkiye`den bile daha düşük bir noktada bulunmakta olup her dönem başında ortalama sadece [e]40-50 EUR harç ödenmesi gerekmektedir ![]() Bu miktar da aslında harç olmayıp Öğrenci İşleri için bir Sosyal Katkı niteliğindedir ![]() Dönem Bileti(Semesterticket) için de ortalama 175 Euro civarında bir tutar dönem başı ödenir ![]() ![]() ABD, İngiltere, Avustralya vs ![]() ![]() Bununla birlikte, son yıllarda Almanya`da da paralı ve parasız çok sayıda master programı başlatılmış ve özellikle yabancı öğrencileri çekmeyi hedef almıştır ![]() ![]() ![]() Bu bağlamda fiyatları yaklaşık 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca son olarak 2005 yılında Federal Anayasa Mahkemesi tarafından eyaletlerin üniversite harçlarını artırmaları önünde bir engel bulunmadığı yolunda bir karar alınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Almanyada eğitim ve yaşam için aylık ortalama 600-650€ lluk bır gelire ihtiyaç vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|