Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alşimi, demektir, simya

Simya Ne Demektir (Alşimi)

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Simya(Alşimi)Nedir?Ünlü Simyacılar Kimlerdir?

SİMYA

Altın üretimi fikri XIX yüzyıla gelinceye kadar bilimsel düşünceye aykırı gelmiyordu Isaac Newton (1642-1727) gibi bir bilimadamı bile böyle bir girişimi pekala denemeye değer buluyordu

Simya( Alşimi)

Alşimi, XII yüzyıldan itibaren Ortaçağ Avrupa’sında yayılmış olan bir düşünce ve bilgi akımına verilen bir addır Aslında bu tür, bir bilgi olarak ve o zaman bilimlerle inançlar arasındaki yöntem ve disiplin ayrımı olmadığından daha çok zanaatsal özellikler de taşıyarak, MS II-III yüzyıllarda İskenderiye ekolünde, MÖ IV-V yüzyılın düşünce akımlarının, örneğin Pithagoras’ın ve Pithagorculuğun etkisiyle doğmuştur Sözcüğün kökeni tartışmalıdır Ancak her iki türüyle de, yani Alşimi ve Simya şeklinde de bir Sami çıkış kesin gibidir Alşemi’nin Latin yazılış biçimindeki Al-chemie’deki Al takısının Arap kökenli olduğu kesindir Chemie’nin de (okunuş biçimiyle Hemi ya da Kemi) Sami kökenli Heme, Hema sözcüklerinden ve Siyah ya da Mısır anlamından yada belki Yunanca Hima yani “döküm” anlamından geldiği ileri sürülmektedir

Simya, bir inanç ve gizem felsefesi olarak çok daha eski ve Mezopotamya çıkışlı olan yazı ve sayı mistisizmi ve astroloji ile sıkı sıkıya ilintilidir Özellikle astrolojiyle iki kardeş bilgiyi oluştururlar Astroloji evrende gök cisimleri ile insan arasındaki ilişki ve etkileşimleri; Simya ise yer ile insan arasındaki ilinti ve etkileşimleri ele almaya çalışmaktadır Böylece ikisi birlikte, yeryüzü ile gökyüzü arasında var kılınmış olan insanın, bu iki evren katı arasında her ikisinin birbiriyle karşılıklı etkileşimlerini taşıyan ışınımlarının arasında her ikisinden etkilenerek yaşadığı ve devindiği varsayımına dayanmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com