Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, glauber, johann, kişiler, rudolf, simya

Gerçek Kişiler, Simya, Johann Rudolf Glauber

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johann Rudolf Glauber

Johann Rudolf Glauber, (1604(?) – 10 Mart 1670) Alman-Hollandalı simyacı ve kimyacı Almanya nın Karlstadt am Main kentinde dünyaya gelen Glauber, resmi bir eğitim görmemiş ve 1655 de Hollanda nın başkenti Amsterdam a taşınmıştır

Hayatı ve çalışmaları

Glauber, Almanya da doğmuş ve 1655 de Hollanda ya taşınmıştır Modern kimyanın ilk bilim adamlarından kabul edilen Glauber in deneyleri, yeni devrimler için esin kaynağı olmuştur Hidroklorik asidin üretimini pratikte keşfeden Glauber, 1625 de sodyum sülfatı keşfetmiştir Madde daha sonraları “Glauber tuzu” olarak literatüre işlenmiştir Nitrik asitin ilk üretimini de Glauber gerçekleştirmiştir Bu yöntem, derişik sülfürik asit ile potasyum nitratın beraber ısıtılmasıyla elde edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com