![]() |
Öss'nin İptali İstendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öss'nin İptali İstendi![]() ÖSS'nin iptali istendi 27 Mart 2008 Perşembe 12:45 Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi 3 kişi, ÖSS'nin iptali istemiyle dava açtı ![]() Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi 3 kişi, 2008 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunun, katsayıya ilişkin bölümünün ve sınav sürecinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 12 ![]() ![]() Alınan bilgiye göre, öğrencilerin avukatları Mustafa Asım Kahyaoğlu ve Hakan Yıldız tarafından, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) aleyhinde dava açıldı ![]() Dava dilekçesinde, İstanbul Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı son sınıfında okuyan müvekkillerinin 15 Haziran 2008 tarihinde yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na katılacakları kaydedildi ![]() Söz konusu öğrencilerin, sınava başvurmak için gerekli evrak ve kılavuzu 3 Mart 2008 tarihinde ÖSYM bürolarından alıp incelediklerinde, mezun olacakları alan için 4 yıllık hiçbir yüksek öğretim kurumunun öngörülmediğini, sadece 2 yıllık eğitim veren ve 25 kişilik kontenjanı bulunan Porsuk Meslek Yüksekokulu’nun öngörüldüğünü fark ettikleri aktarıldı ![]() Bu durumun, Anayasa’nın 42 ![]() ![]() Haber Kaynağı: |
![]() |
![]() |
|