Totus Nedir? |
10-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?SBS'ye Sihirli Çözüm Biz Kimiz ? Totus Eğitim Merkezi’nin kurucusu Filiz Yıldırım 12 yıldır eğitim dünyasının içinde bir öğretmen Devlet lisesi, özel okul, dershane gibi Türkiye’de ortaöğretimde faaliyet gösteren her tür eğitim kurumunda çalışmış ve eğitim sistemimizin açmazlarını bire bir yaşamış bir eğitimci olarak yıllarca çözümler üzerinde kafa yordu Dr Judith Kravitz ve Nevşah Fidan'dan Transformal Nefes eğitimi aldı, Hindistan Swami Vivekananda Yoga Üniversitesi'nin Yoga Öğretmenliği Programını tamamladı, Dr İnci Erkin'den EFT eğitimi aldı; NLP, Transandantal Meditasyon, Çoklu Zeka gibi teknikleri öğrendi Bu bilgileri öğrencileriyle paylaşarak, derslerine uygulayarak, öğrencilerinden aldığı geri bildirimlerle geliştirerek “Totus Eğitim Modeli” adını verdiği öğretim yöntemini oluşturdu Alanında uzman ve yaratıcı öğretmenlerle, Çoklu Zeka konusunda yetkili psikologlarla bir ekip kurdu ve geliştirdiği modeli bu ekiple SBS’ye uyarladı Üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren TEVİTÖL’de de ders vermeyi sürdüren Filiz Yıldırım, ekibiyle birlikte Totus Eğitim Merkezi’nde ilköğretim öğrencileri için eğitime ve öğrenmeye yepyeni bir çözüm sunuyor, bu etkili yöntemle öğrencilerini başarıya ulaştırmanın keyfini yaşıyor |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Vizyonumuz Totus Eğitim Merkezi'nin vizyonu eğitime bütünsel yaklaşıma sahip, yeniliklere açık bir model oluşturmaktır Misyonumuz Totus Eğitim Merkezi'nin misyonu öğrencilerimizin bedensel ve zihinsel gelişimi yanında ruhsal yönden de gelişimini sağlamak, farklı zeka alanlarına sahip oldukları gerçeğinden yola çıkarak kendilerini ve evreni bütünsel bir bakışla anlamalarına olanak sunmak, öğrenmeyi sevgiyle öğrenen ve bundan keyif duyan bireyler olma yolunda onlara destek olmaktır |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Seviye Belirleme Sınavları (SBS); ilköğretimin 6, 7 ve 8 sınıflarında; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil dersleri öğretim programlarından ders yılı sonunda yapılan merkezî sistem sınavlarıdır Sınıf Puanı ve Ortaöğretime Yerleştirme Puanının Hesaplanması Sınıf puanı; o yılın seviye belirleme sınavı puanının % 70’i, yıl sonu başarı puanın % 25’i ve davranış puanının % 5’i esas alınarak elde edilen puandır Ortaöğretime yerleştirme puanı; 6’ncı sınıfın sınıf puanının (SP6) % 25’i, 7’ncı sınıfın sınıf puanının (SP7) % 35’i ve 8’inci sınıfın sınıf puanının (SP8) % 40’ı toplanarak elde edilen puandır 2007–2008 Öğretim Yılında ortaöğretime geçiş sistemine 6 ve 7’nci sınıflardan başlanır Bu öğretim yılında 7’nci sınıfta öğrenim gören öğrenciler, 7’nci ve 8’inci sınıf puanlarından elde edilen ortaöğretime yerleştirme puanıyla yerleştirilir Bu öğrencilerin ortaöğretime yerleştirme puanları; 7’nci sınıf puanının %40’ının, 8’inci sınıf puanının % 60’ının toplamıyla bulunur |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Totus Eğitim Modeli "Totus Eğitim Modeli" hızlandırılmış öğrenme teknikleri ve beyin temelli öğrenme stratejilerinin kullanılmasına dayanmaktadır Totus Eğitim Merkezi’nde öğrencilerimizin bedensel ve zihinsel gelişimi yanında ruhsal yönden de büyümelerini hedefleyen bir yaklaşım benimsenmiştir Geleneksel eğitim modelleri beynin sadece sol lobuna hitap eder “Totus Eğitim Modeli” beynin her iki lobunu birden kullanma amacını taşımaktadır "Totus Eğitim Modeli", öğrenme güçlüğü yaşayan bireylere yönelik bir özel eğitim modeli değildir Normal zeka düzeyine sahip öğrencilerin kısa zamanda öğrenmeyi gerçekleştirmesini hedefler Bu modelin uygulandığı sınava hazırlık programlarımızda öğrencilerimize şu nitelikleri kazandırırız:
|
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Öğretim Programı Totus Eğitim Merkezi'nde öğretim çoklu zeka programına göre oluşturulmuş beş kişilik sınıflarda yapılır Haftada 2 saat Matematik, 2 saat Fen Bilgisi, 1 saat Türkçe ve 1 saat Sosyal Bilgiler dersi olmak üzere toplam altı saatlik ders programını takip eden öğrenciler, derslere nefes terapisi yaparak hazırlanırlar Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları ek dersler öğretmenleri tarafından sağlanır, her konuda tam öğrenme gerçekleştirilir Ayrıca psikoloğumuzun her öğrenci için özel olarak belirlediği periyotlarda EFT, EMDR, NLP gibi tekniklerle konsantrasyon ve motivasyon ihtiyaçları karşılanır |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Aile Koçluğu Nedir ? Totus Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışmalar içinde belki de en önemlisi “Aile Koçluğu”dur Negatif çekirdek inançların değiştirilmesi, kaynak yaratma, geleceğe uyarlama, pozitif çapalar, hedefe kilitlenme gibi çalışmaları içeren koçluk sistemi öğrenciyi öğrenmeye hazırlar Bu çalışmalar derslerden bağımsız olarak psikologlarımız tarafından yürütülür ve EFT, EMDR, Nefes Terapisi, NLP gibi teknikleri içerir |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Öğrenci Kabul Sürecinde Neler Yapılıyor ? 1Aileyle Görüşme (Parent Coaching) Totus Eğitim Merkezi'nde öğrencilerimiz sınava giden yolu “aile”leriyle birlikte yürürler Bu nedenle yaptığımız çalışmalar öğrencilerimizi sınavda başarıya ulaştırmanın yanında aile terapisi işlevi de görür Öğretim yılı boyunca “kaynak oluşturma, geleceğe uyarlama, hedefe kilitlenme, imgeleme” gibi çalışmaları yapacağımız toplantılara öğrencilerimiz aileleriyle birlikte katılırlar Kayıt aşamasında veli adaylarımıza merkezimizdeki bu çalışmalar ve akademik takvim hakkında bilgi verir ve kendilerinden bu sürecin katılımcısı olmalarını isteriz 2Çoklu Zeka Testi Ekibimizin vazgeçilmez parçası olan psikologlarımız, öğrenci adaylarımıza Çoklu Zeka Testi’ni uygular ve bu testin sonuçlarıyla biz öğrencimize hangi zeka kanallarından ulaşabileceğimizi öğreniriz Bu test kesinlikle bir IQ testi değildir, öğrencinin zeka düzeyini rakamsal olarak belirlemek gibi bir amacı yoktur Çoklu Zeka Testi öğrencimizin görsel, işitsel, kinestetik gibi sekiz zeka türünden hangisini ağırlıklı olarak kullandığını tespit etmemizi sağlar Sınıflarımızı oluştururken Çoklu Zeka testinin sonuçlarını dikkate alırız Aynı öğrenme kanallarına sahip öğrencilerin bulunduğu sınıflarda dersler bu kanallara hitap edecek şekilde işlenir 3Seviye Belirleme Sınavı Öğrenci adaylarımıza kayıt sürecinde seviye belirleme sınavı uygularız Bu sınavın amacı, öğrencinin akademik anlamda bulunduğu noktayı belirlemektir 100 soruluk bu sınavın sonucunu sınıflarımızı oluştururken ve öğrencimizle hedef belirleme çalışması yaparken kullanırız |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Öğretim Kadrosunda Kimler Var ? Totus Eğitim Merkezi’nde alanında uzman ve yaratıcı öğretmenler ders veriyor Öğretmenlerimizin en önemli özelliği "Totus Method" konusunda eğitim almış olmalarıdır Bu eğitim doğrultusunda çoklu zeka sistemine uygun yeni bir müfredat geliştiren öğretmenlerimiz, uyguladığımız öğrenme modelinin kendi branşlarındaki yaratıcılarıdır ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmektedirler |
Totus Nedir? |
10-20-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Totus Nedir?Çocuklar Ne Diyor ? Melih Özkul, 7 sınıf öğrencisi : "Totus Eğitim Modeli" ile işlenen konuları bir daha hiç unutmuyorum Öğretmenim anlattığı hikayeler ve gösterdiği fotoğraflarla konunun can alıcı noktalarını hafızama gerçekten çiviliyor Dersleri böyle işlemek o kadar zevkli ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum Keşke okullarda da dersler böyle anlatılsa… (Melih öğrenirken görsel ve sözel zekasını ağırlıklı olarak kullanıyor, bu nedenle öğretmeni ona konuları hikayeler ve fotoğraflarla anlatıyor) Ali Erginer, 8 sınıf öğrencisi : Derse başlamadan önce Filiz Hanımla birlikte yaptığımız nefes terapisine bayılıyorum Artık fen dersinde konudan kopup basket maçı hayali kurmuyorum Dersten önce 10 dakika nefes terapisi beni derslerde uyanık tutuyor, çok kolay öğreniyorum SBS işini kısa sürede halledip maça gidiyorum İkisinde de başarılı olmak süper! (Ali bizimle çalışmaya başlamadan önce derslere odaklanma sorunu yaşıyordu) Feyza Yılmaz, 6 sınıf öğrencisi : Matematik dersini artık çok seviyorum Öğretmenimin oynattığı oyunlarla hem çok eğleniyorum hem de testlerdeki bütün soruları doğru yanıtlıyorum Sınav sonuçlarıma annem de çok seviniyor En çok dersin sonundaki bölümü seviyorum Gözlerimizi kapatıp müzik eşliğinde öğretmenimizin tekrarladığı anahtar bilgileri dinlediğimiz bölümü (Feyza öğrenirken sosyal ve işitsel zekasını ağırlıklı kullanıyor, bu nedenle öğretmeni ona matematiği oyunlarla ve müzik eşliğinde transla öğrenme yöntemini kullanarak öğretiyor) |
|