Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
müjdesi, puan, össlilere

Öss&Quot;Lilere 20 Puan Müjdesi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss&Quot;Lilere 20 Puan Müjdesi

ÖSS"lilere 20 Puan Müjdesi YÖK Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan, milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği ÖSS baraj puanlarında yapılacak değişikliği ilk kez Hürriyet’e açıkladı
Prof Dr Özcan, ÖSS baraj puanlarında yapılacak değişikliği ilk kez Hürriyet’e açıkladı Ön lisans programlarını tercih etmek için gereken 160 baraj puanının, 20 puan düşürüleceğini müjdeleyen Özcan, lisans programlarına girmek için istenen 185 baraj puanının da indirileceğini belirterek, şunları söyledi:
"Ön lisans ve lisansta bu yıl yaklaşık 115 bin kontenjan artışı yaptık Geçen senelerde 430 binlerde olan kontenjan sayısı, bu yıl ön lisans ve lisans programlarında yaklaşık 551 bine çıkarıldı Yaptığımız bu artış işe yarasın diye baraj puanlarını düşürme kararı aldık Bu yılki sınavdan itibaren yeni uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz Bu kadar kontenjan artışına da puanların yukarıda kalmış olması doğru olmazdı Kontenjanları doldurmamız lazım Öğrencilerimizin artık üniversite kapılarında beklemesini istemiyoruz"
ÖSYM Başkanı Prof Dr Ünal Yarımağan da baraj puanlarında adayların lehine bir değişiklik yapılması için YÖK’e öneri götürmüştü Yarımağan, değişiklikle daha fazla adayın 160 ve 185 baraj puanını geçmesinin amaçlandığını ve böylece kontenjanlarda daha az boşluk kalacağını söylemişti
Hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com