Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakireleri, bilgi, hakkında, vesta

Vesta Bakireleri,Vesta Bakireleri Hakkında Bilgi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vesta Bakireleri,Vesta Bakireleri Hakkında Bilgi

Vesta bakireleri,Vesta bakireleri hakkında bilgi

Vesta bakireleri nedir

Vesta Bakireleri kimlerdir?

Vesta bakireleri hakkında bilgi

Vesta bakireleri

Vesta bakireleri Antik Roma'da aile tanrıçası Vesta'nın kutsal bakire rahibeleriydiler Birincil görevleri Vesta'nın Forum Romanum da, Vesta tapınağında bulunan kutsal ateşini korumaktı Vestalık büyük bir onurdu ve bu rolü üstlenen kadınlara büyük ayrıcalıklar sağlardı

Roma mitolojisinde Spurius Tarpeius'un kızı Tarpeia hain bir Vesta bakiresiydi Mars'ın tecavüzüne uğrayan ve Romulus ve Remus'a hamile kalan Rhea Silvia ve bekâreti sorgulanan Tuccia zaman zaman Vesta bakirelerine örnek olarak gösterilir Pompeii'deki "Vestalar Evi"nin keşfi 18 ve 19 yüzyılda Vesta bakirelerini popüler bir konu haline getirmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com