Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, hakları, ilkçağ, insan

Avrupa İlkçağ İnsan Hakları

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa İlkçağ İnsan Hakları

avrupa ilkçağ insan hakları

İnsan Hakları Düşüncesinin Ortaya Çıkışı

İlk insanlar, günümüzde olduğu gibi toplu halde değil, dağınık olarak yaşıyorlardı Yaşamları, hem doğa şartlarıyla, hem de birbirleriyle mücadele ederek geçiyordu Güçlü olan,zorla başkalarının elinde olanı alabiliyordu Karşılaşılan güçlükler, insanlar arasında dayanışmayı ortaya çıkardı Böylece insanlar, ilk kez küçük gruplar haline yaşamaya başladılar Zamanla ortaya çıkan haksızlıklar ve çatışmaların önlenebilmesi amacıyla insanlar aralarında örgütlenmeye başladılar Sonuçta, devlet dediğimiz birlik ortaya çıktı

İlk devletlerde herkes eşit haklara sahip değildi Toplum, sınıflara ayrılmıştı Kral ve ailesi, soylular, din adamları geniş haklara sahipken, halkın hakları ise sınırlıydı Bu durum, Yeni Çağ'a kadar bu şekilde devam etmiştir

Kurulan ilk devletlerde insanları haklara eşit sahip olmaması, beraberinde mücadeleyi de getirmiştir Yüzyıllarca süren bu mücadele, ilk olarak İngiltere'de başarıya ulaşmış ve ilk kez kralın etkileri sınırlanmıştır(1215 / Magna Carta Özgürlük Bildirgesi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com