Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çetesine, darbe, öss

Öss Çetesine Darbe

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss Çetesine Darbe

ÖSS çetesine darbe

ÖSS’ye, adayların yerine para karşılığı ‘joker’ adı verilen kişileri sokan çeteye yönelik 5 ilde ve KKTC’de operasyon düzenlendi

50 bin euro’ya tıp, 40 bin dolara da hukuk kazanma garantisi veren çetenin 50 üyesi gözaltına alındı

Adaylara kazanma garantisi vererek, yerlerine para karşılığı “joker” olarak adlandırılan kişilerin ÖSS’ye girmelerini sağlayan çeteye yönelik olarak 5 il ve KKTC’de düzenlenen operasyonlarda toplam 50 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa polisi, önceki yıllarda olduğu gibi, yine büyük paralar karşılığı anlaştığı adayların yerine deneyimli ÖSS jokerlerini sokan çeteyi teknik takibe aldı Çetenin bağlantı kurduğu ÖSS adayları ve yerlerine sınava girecek kişiler tek tek saptandı

Şanlıurfa, Adana, Mersin, Van ve Gaziantep ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da sınavın ardından başlatılan eşzamanlı operasyonda, 50 ÖSS jokeri bulundukları okullarda gözaltına alındı Sınava giriş belgesine kendi resmini yapıştırıp, sahte sınav belgesi ve nüfus cüzdanı hazırlayan zanlıların, adaylarla girmek istedikleri fakülteye göre pazarlık yaptıkları, 50 bin euro’ya tıp, 40 bin dolara hukuk kazanma garantisi verdikleri belirlendi ‘Joker’leri yerine sınava sokan öğrencilere yönelik de çalışma başlatıldığı, gözaltıların yüzü geçebileceği öğrenildi Diyarbakır ve Batman’daki benzer girişimlerin ise sonuçsuz kaldığı öğrenildi Yetkililer, çetenin PKK’yla bağlantılı olabileceğini kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com