Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nelerdir, olumlu, radyonun, yönleri

Radyonun Olumlu Yönleri Nelerdir?

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Radyonun Olumlu Yönleri Nelerdir?

Radyonun olumlu yönleri nelerdir?

radyonun olumlu etkileri

Sesi, atmosfer içinden,

Hertz dalgaları aracıyla çok uzaklara ulaştırılan alet Radyoya ses dalgalarını

elektrik dalgaları haline çevirir; ya da elektrik dalgalarını atmosferden derleyerek

ses dalgaları haline koyar Bu bakımdan, a – verici radyo,

b – alıcı radyo olmak üzere iki çeşit makineden meydana

gelmiştir

Radyo vericilerinde sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımlar kullanılır Ses

ve söz titreşimlerinin genlik ve frekansları çok karışık bir şekilde

değiştiğinden bunları kesikli elektromagnetik dalgalarla iletmek mümkün değildir Radyo yayımlarında

kullanılan sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımların verdiği elektromagnetik dalgalar ses

titreşimleri için taşıyıcı dalga vazifesini görürler Bu taşıyıcı dalga, verici

radyo istasyonunda mikrofon vasıtasıyla değişime uğrar Bunun için önemsiz titreşimli

akım devresine eden bir mikrofon karşısında ses meydana gelir Ses

titreşimlerine uyarak değişen mikrofon akımı, sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımın

sabitgenliğini değiştirir Radyo alıcıma antenine gelmiş olan değişime uğramış elektromagnetik

dalgalar, alicinin devresinde yüksek frekanslı titreşimli akım meydana getirir Bu

akım dedektör aracıyla bir yönlü akım haline geçer Yayımlanan ses

titreşimlerine göre değişen bu akım, kulaklığın levhasını titreştirir Bu titreşimlerin

genlikleri radyo alıcısının kulağımdan akım genel olarak çok zayıf olduğundan,

bu akımı şiddetlendirmek için kulaklık yerine radyo alıcılarında hoparlör kullanılır

Bugünkü radyo alıcıları, radyo yayınlarını yapan istasyonların dinlenmesi için gerekli

bütün elemaları oldukça küçük bir hacim içinde toplamışlardır

Hızlı iletişim

ve haber aracıdırGeniş kitlelere hemen ulaşır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com