Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazırlık, sbsye, sıkı

Sbs'ye Sıkı Hazırlık

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sbs'ye Sıkı Hazırlık

SBS'ye sıkı hazırlık
07 Mayıs 2011 / 21:00
Milli Eğitim Bakanlığı, 2 milyon öğrencinin gireceği Seviye Belirleme Sınavları'nda (SBS), önceki sınavlarda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için işi sıkı tutacak Sınavın provoke edilmesi ihtimaline karşı geniş güvenlik tedbirleri alınacak

12 Haziran genel seçimlerinden bir hafta önce 4-5 Haziran'da yapılacak olan 7 ve 8 sınıf öğrencilerinin gireceği sınavda sürecin provoke edilmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince özel çaba gösterilecek Sınav sorularının hazırlanmasından sonuçların ilan edilmesine kadar geçen süredeki her türlü iş ve işlemler, gizlilik içerisinde geniş güvenlik tedbirleri alınarak yürütülecek Olayın seçim malzemesi olarak kullanmaması için denetimler hat safhaya çıkarılacak
SORULARA YÜKSEK GÜVENLİK
Soru kitapçıkları fiziki bakımdan güvenliği sağlanmış, dış dünyayla bağlantısı kontrollü kapalı devre çalışması yapılan ortamlarda basılacak Soru basımı döneminde bu ortamlarda hiçbir şekilde çift yönlü iletişim araçları bulundurulmayacak, görüşme yapılamayacak Her ne sebeple olursa olsun bu bölümde olanlar bölümlerini terk edemeyecek Hastalık ve benzeri durumlarda Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde resmi veya özel güvenlik görevlilerinin nezaretinde müdahale yapılacak Kapalı çalışma, yapılan sınavın bitmesinden bir saat sonrasına kadar devam edecek Teknik arıza ve tıbbi müdahalelerde, müdahaleyi yapan görevlinin sınav sorularına yaklaşmasına ve sorulara bakmasına izin verilmeyecek
KOPYA ÇEKENLERE 1 YIL CEZA
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yaptığı değişikle elektronik iletişim araçları ile kopya çeken veya yerine başka birinin sınava girdiği belirlenen adaylar ile organize olarak kopya çekme eylemine karıştıkları tespit edilen adaylar 1 yıl süreyle sınava alınmayacak 1 yılın sonunda adayların sınava başvurmaları durumunda, bu adaylar Bakanlığın belirlediği sınav bölgesinde sınava girmek zorunda olacak Görevli olduğu salonda toplu veya ikili kopya çekildiği, yönergede belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği belirlenen salon görevlileriyle bu yönergede belirtilen görevlerini yerine getirmeyen tüm görevliler hakkında gerekli işlem yapılacak Bu görevlilere 1 yıl süreyle, tekrarı halinde hiçbir şekilde sınav görevi verilmeyecek
SINAV KONTROL ALTINA ALINACAK
* Salon görevlileri kendi aralarında konuşmayacak,
* Öğrencilerin veya adayların dikkatlerini dağıtacak davranışlardan kaçınacak
* Sınav süresince sınav salonunu terk etmeyecek
* Cevap kağıtlarının tasnif ve sayımı komisyon huzurunda gerçekleştirilecek,
* Eksik veya olağan dışı durumlar tutanakla tespit edilecek
* Burada yürütülen çalışmaların tamamında görüntü kaydı yapılacak ve kayıtlar en az 6 ay süreyle saklanacak
* Cevap kağıtları, optik okuyucularda en az iki kez ve farklı ayarlarda okutulacak
* Okuma sonuçları elektronik ortamda değerlendirme birimine iletilecek
YeniŞafak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com