Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bilgiler, genel, hakkında, olgu, sosyal

Sosyal Olgu Nedir , Sosyal Olgu Hakkında Bilgi , Sosyal Olgu Genel Bilgiler

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal Olgu Nedir , Sosyal Olgu Hakkında Bilgi , Sosyal Olgu Genel Bilgiler

Sosyal Olgu nedir , Sosyal Olgu hakkında bilgi , Sosyal Olgu genel bilgiler

Sosyal olguların indirgenebilir varlığı veya onların indirgenebiliri iği, ya da yanıl-ücıhğı sosyal bilimlerin özel ilgileri arasın*dadır

Sosyal olgu terimi, (a) Kurumların genel olarak onların içinde rol alan bireylerden bağımsız oldukları, ve (b) insan kişiliğinin önemli karakteristiklerinin, mantıksal ve nedensel olarak sosyal bir bağlamın varlığı*nın önceden varsaydığı görüşlerini savunanlarca görüldüğü şekilde, sosyal araştır*ma nesnelerini karakterize etmekte kullanılır

Bu bakış açısını ve indirgenemeyen sos*yal olguların varlığını reddedenler öncelik*le şunları savunur: (a) Toplumlar onları oluşturan bireylerden tümüyle bağımsız şeyler değildir ve (b) bu nedenle toplumlar, kurumlar vs hakkındaki önermeler tek tek bireyler hakkındaki önermeler olarak yo*rum lanmalıdır

Bu tartışma salt felsefî bir tartışma ol*makla kalmaz Aynı zamanda metodolojik ve siyasal sonuçlara da sahiptir Sosyal ol*guların reddedilmesi, açıklamaların meto*dolojik olarak bireysel amaçlar ve inançlara dayanarak kullanılmasını gerektirir; öte yandan sosyal olguları savunanlar kurum*lar üzerinde durmayı yeğlemektedirler Si-

yasal olarak sosyal olgulara inancın kollektivizme, onların reddinin ise siyasa! birey*ciliğe götüreceği iddia edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com