Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşitliliği, element, incelenmesi, tuzlarının

Element Tuzlarının Çeşitliliği İncelenmesi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Element Tuzlarının Çeşitliliği İncelenmesi

Element tuzlarının çeşitliliği incelenmesi

Maden jeoloğunun bir maden provensini, bir maden yatağını, bir zuhuru veya bir belirtiyi incelerken yapacağı işler çok çeşitlidir Doğrudan maden yatağına, zuhura veya belirtiye ilişkin özellikler dışında çevre oluşuklarının da çevre özelliklerinin büyük bir önem taşıdığı hiçbir zaman unutulmamalıdır Dolayısıyla maden Jeoloğu aynı zamanda mineroloji, petrogrofi, stratigrafi, sedimantoloji, paleontoloji vb bilim dallarından yararlanmasını bilmelidir

Saha çalışmaları genellikle şu işlemlerden ibarettir;

Yakın yörenin 1/25000 veya daha büyük ölçekli haritası yapılır Genel jeolojik özellikler incelenir

Bizzat maden yatağının stratigrafik konumu, göreceli yaşı incelenir

Yan kayaçlar ayrıntılı incelenirAyrışma ürünleri incelenir, gerekirse ayrışma haritası yapılır

Yatak şekli ve yapısal özellikleri incelenir Pusulayla ve şerit metreyle ölçüler alınır

Cevherleşmenin minerolojik özellikleri incelenir

Kimyasal, Jeokimyasal, fiziksel, jeokronolojik analizler ve mikroskobik incelemeler için örnek toplanır

Bizzat maden yatağının ve eğer wwwfrmsinsinet/ varsa galerilerin ayrıntılı haritaları yapılır

Gerektiğinde örnek almak için sondaj, yatağınşeklini, boyutlarını, yapısal özelliklerini saptamak için sondaj ve jeofizik edütler yapılır, galeri ve yarmalar açılır

Gerektiğinde portatif aletlerle kayaçların flüoresans, radyoaktivite gibi özellikleri incelenir

Halen işletilmekte olan bir yatakta maden jeoloğu işletmeye yarcımcı olur

Laboratuar çalışmaları genellikle şu işlemlerden ibarettir:

Kimyasal analizler yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com