Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, çeşitleri, değer, değerler, hakkında, nelerdir, sosyal

Sosyal Değer Çeşitleri Nelerdir , Sosyal Değerler Hakkında Bilgi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal Değer Çeşitleri Nelerdir , Sosyal Değerler Hakkında Bilgi

Sosyal Değer Çeşitleri nelerdir , Sosyal Değerler hakkında bilgi

1 Pratik Değer : bir toplumun üyelerini birarada tutmaya yönelik inançlardırBu değerler kişiler arasında birlik ve dayanışmayı bozacak eğilim ve davranışları kötülerken, toplumun ihtiyaçlarını giderecek davranışları özendirir

2 İdeal Değer : İnsanın ideside neler yapması gerektiğine ilişkin davranış modelleri önerir Çoğuna uymak günlük yaşamda mümkün olmasa da önemleri büyüktürÇünkü, insanları bencillikten kurtarır, toplum sorunlarıyla ilgilenmeye, yüksek ahlaki değerler edinmeye özendirir3 Egemen Değer: Özgürlük, bağımsızlık, yoksulları korumak, namuslu olmak gibi tüm toplumca benimsenmiş ve korunan, uzun zamandan beri varlığını sürdüren değerlere denir

Özellikleri :

- Toplum fertlerinin ortak duygu ve düşüncelerini yansıtırlar

- Toplumun birliğini güçlendirirler

- Toplumsal kurallara temel oluştururlar

- Zorlayıcıdırlar

- Toplumda kuşaktan kuşağa aktarılırlar

- Ahlaki, dini inanç ve ilkelere dayanırlar

- Toplumdan topluma değişirler

- Zamanla aynı toplumda değişebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com