Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istenir, istenmeli, kimlerden, mektubu, referans

Referans Mektubu Kimlerden İstenir , Kimlerden Referans Mektubu İstenmeli

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Referans Mektubu Kimlerden İstenir , Kimlerden Referans Mektubu İstenmeli

Referans mektubu kimlerden istenir , Kimlerden referans mektubu istenmeli?

İş tecrübesi olan adaylar referans mektuplarını önceden çalıştıkları şirketlerde birebir kontakta bulundukları kişilerden rica etmelidirler Yeni mezun adaylar için ise durum biraz farklıdır Bu adaylar referans mektuplarını üniversitede ders aldıkları hatta birlikte proje, tez çalışması yaptıkları profesörlerden alabilirler Staj tecrübesi olan yeni mezunlar ise iş tecrübesi olan adaylar gibi birlikte çalıştıkları kişilerden referans mektubu alabilirler

Ancak her şeyden önemlisi referans mektubu istenecek kişinin öncelikle;

* hakkında referans verilecek kişi ile bire bir çalışmış,

* o kişiyi iyi tanıyan ve özelliklerini bilen,

* o kişi ile arasında olumlu ve sıcak bir ilişkisi olan,

* mektubun gönderileceği kişi ya da kurumca sözüne güvenilebilecek bir kişi olmasıdır

Araştırmalar referans mektuplarının çoğunun pozitif olduğunu göstermiştir Bunun nedeni adayın kendisine referans olacak kişileri kendisinin seçmesidir

Yıllarca size bağlı çalışmış bir kişi işinden ayrılıyor ve sizden onun hakkında iş görüşmeleri yaptığı şirkete sunmak amacıyla bir referans mektubu yazmanızı rica ediyor Bu mektubu yazarken yer vermeniz gereken konular burada

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com