![]() |
Er-Ah Uçuş Eğitim Okulu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Er-Ah Uçuş Eğitim OkuluER-AH Uçuş Eğitim Okulu Türkiye'nin artan ticari hava taşımacılığı faaliyetlerine bağlı olarak oluşan yolcu ve kargo ulaştırma ihtiyaçlarına paralel olarak, yetişmiş, nitelikli uçuş ekibi personeline de duyulan ihtiyaç artmıştır ![]() Ülkemizde gelişmekte olan Sivil Havacılık alanındaki yetişmiş Pilot kaynakları bu güne kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Hava Kurumu ve Üniversiteler olmuştur ![]() ![]() Uçuş Eğitim Okulumuz gerekli kanun esaslarını yerine getirerek pilot yetiştirmek üzere Uçuş Eğitim Organizasyonunu oluşturmuş ve Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY–6 A) doğrultusunda yapılanmış ve gerekli yetkilerini 01 Şubat 2008 tarihinde almıştır ![]() Teorik eğitim safhasında dershanelerimizde, bilgisayarlı projeksiyon temelli multi-medya ortamında eğitim verilmektedir, Uçuş Eğitimi safhası ise Cessna 172 tipi uçaklarımızla Isparta Meydanında “Havacılık Disiplini“ temeline dayalı süreçle devam etmektedir ![]() Hedefimiz; Emniyetli ve Verimli, eğitim üretmek ve gelişen Havacılık sektöründe kolaylıkla entegre olabilecek pilotlar yetiştirmektir ![]() Uçaklar TC-NEC Cessna 172 RG Model : 1980 AUTO PILOT * NAV/COM * GPS * AUDIO PANEL * TRANSPONDER * MOTOR : 180 HP * VFR -------------------------------------------------------------------------------- TC-DKU Cessna F172 Model : 1973 NAV/COM * AUDIO PANEL * TRANSPONDER * MOTOR : 150 HP * VFR -------------------------------------------------------------------------------- TC-IHM Cessna 152 Model : 1978 NAV/COM * AUDIO PANEL * TRANSPONDER * MOTOR : 105 HP * VFR -------------------------------------------------------------------------------- Başvuru Gereksinimleri PPL (A) * En az 17 yaşını doldurmuş olmak * En az lise veya dengi okul mezunu olmak * SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan, 1nci veya 2nci sınıf sağlık raporu almak ATPL (A) * En az 18 yaşını doldurmuş olmak * En az lise veya dengi okul mezunu olmak * SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan, 1nci sınıf sağlık raporu almak Gerekli Belgeler * ER-AH Havacılık U ![]() ![]() ![]() * Sağlık Raporu (SHGM Tarafından Yetkilendirilmiş Hastanelerden), * Adli Sicil Kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından-Arşiv Kayıtlı) - 2 Ad ![]() * Resimli Nüfus Cüzdan Sureti, (Muhtardan) - 3 Ad ![]() * Resimli İkametgah Senedi, (Muhtardan) - 3 Ad ![]() * Öğrenim Belgesi veya Diploma Fotokopisi (Noter tasdikli) - 2 Ad ![]() * Nüfus cüzdan fotokopisi (Önlü arkalı) - 3 Ad ![]() * Lisan durum belgesi (MEB onaylı bir kurumdan)-(ATPL için), * 12 adet Vesikalık Fotoğraf (Kırmızı fonda), * Kan Grubu Belgesi yada Ehliyet fotokopisi * Pilot lisans ve sertifikaları (ATPL için), Bu adresten PPL pilot belgesini alıp mezun olan öğrencilerin resimlerine bakabilirsiniz ![]() http://www ![]() ![]() ![]() Resmi web sitesi ![]() http://www ![]() ![]() Tüm bilgiler resmi web sitesinden alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|