Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anamaddesi, fişeğin, havai

Havai Fişeğin Anamaddesi Nedir?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havai Fişeğin Anamaddesi Nedir?

Havai fişeğin anamaddesi nedir?

Havai fişeğin kapsülünün içindeki tozlar farklı şekil ve dizilerde yerleştirilerek, fişek patladığında da farklı figürlerin oluşması sağlanıyor Örneğin, üretim aşamasında kapsülün içine tüpler, kağıttan bölmeler konarak, fişeğin patlamada değişik şekiller çıkarması sağlanıyor

Gelişmiş modellerde kapsülün içine iki ayrı boşluk konarak, farklı patlama şekilleri yaratılabiliyor Patlama sesi, kapsüldeki tozdan geliyor Bunun için eskiden fotoğrafçılıkta flaş yaratmak için kullanılan magnezyumdan oluşan flaş tozu kullanılıyor Havai fişeklerde metal bazlı tozun yanına patlama yaratmak için de oksijen ekleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com