Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çinkonun, etkileri, nelerdir

Çinkonun Diğer Etkileri Nelerdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çinkonun Diğer Etkileri Nelerdir?

Özellikle kış aylarında bakterilere ve virüslere karşı çok zayıf olan kişilerde soğuk algınlığı ve gribe karşı çok etkilidir Çinko, akneye karşı da oldukça etkili bir mineraldir Uzmanlara göre, akne oluşumuna yol açan hormon bozukluklarında çinko oldukça önemlidir A vitamininin kimyasal bileşimini harekete geçirerek akne sivilcelerinin kaybolmasını sağlar ve cildin yenilenmesini sağlayarak güzelleştirir Bu eksikliğin giderilmesinde özellikle kabak çekirdeği, zencefil, yulaf, yumurta ve badem tüketimi önerilmektedir Çinko aynı zamanda el tırnaklarını sertleştirir, saçı kuvvetlendirir ve uçukların etkisini hafifletir Adet görme ağrılarını hafiflettiği ve kısırlığa karşı etkili olduğu da bilinen etkilerindendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Klinik Numunelerdeki Normal Zn Konsantrasyonları Ne kadardır?

Serum veya plazma : 11-24 mmol/L 07-16 mg/L

Tam kan: 623-1161 mmol/L 408-759 mg/L

Eritrositler : 150-275 mmol/L 981-1798 mg/L

İdrar : 45-90 mmol/24 s 03-06 mg/24 s

Lökosit: 015-306 mmol/g ka 10-200 mg/g ka

Saç: 23-37 mmol/g 150-240 mg/g

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com