Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakterilerin, önemi

Bakterilerin Önemi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakterilerin Önemi

Bakterilerin Önemi

Bakterilerin Önemi nedir

Bakterilerin Önemi hakkında bilgi

Bakterilerin Önemi maddeler halinde

Bakterilerin Önemi

Çok basit yapılı ,yaygın çekirdekli genellikle klorofilsiz ve bölünerek çoğalan bir hücreli canlılara bakteri denir Bakteriler hem bitkilerden hem hayvanlardan farklıdır;hızlı çoğalmaları ve biyokimyasal etkileri bakımından canlılar aleminin dengesini sağlamada çok büyük önem taşıyan bir grup oluştururlar Bakteriler bölünerek çoğalırlar,bölünme sonucunda ortaya çıkanlar ya bir arada kalır, ya ada yarılırlarBiçimce çok değişiktirler ev yaşadıkları ortama göre bir görünüm edinirler Bakteriler uyarlandıkları ortama ya da içinde yaşadıkları konağa en elverişli sıcaklık sınırları içinde hızlı çoğalırlar

Bakterilerin Önemi:

1- Antibiyotik üretiminde

2- özel (İnsülin) protein üretiminde

3- Fermantasyonda (Alkol üretimi)

4- Keten- kenevir işlenmesinde yumuşak dokuların çürütülüp ayrıştırılmasında

5- Mayalanmada (Yoğurt,Peynir vb)

6- Tarımda biyolojik savaş

7- Genetik çalışmalarda

8- Canlılarda hastalıklara neden olarak ölüm,sakatlık ve ekonomik kayıplara neden olurlar

Anaerob bakteriler oksijensiz solunumla karbonhidrat parçalamalarına fermantasyon (Mayalanma) ,protein ve amino asitleri parçalamalarına ise pütrifikasyon (Çürüme) denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com