![]() |
Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiKızılay nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgi Kızılay (Resmî adı: Türkiye Kızılay Derneği, Türk Kızılayı olarak da bilinir, eski adı Hilal-i Ahmer Cemiyeti), Uluslararası Kızılay Kızılhaç Hareketi'nin temel ilkeleri olan insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşudur ![]() ![]() Osmanlı İmparatorluğu'nda "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı ile 1868 yılında faaliyete geçen kuruluş, en son 1947 yılında "Türkiye Kızılay Derneği" ismini aldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiSaoLun Bu Bilgiye İhtiyacım Vardı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiSaqolunnnn bu bilgilere ihtiyacım vardııı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgiçok saolun bu bilgi"ye kesinlikle ihtiyaım vardı ama birde sorumluluk hakkında güzel süzyayınlasanız fena olmazdı çünkü onada ihtiyacım var lütfen!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgisağolllll kızılay sana güvenim ve çok işime yaradı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiSaoLun Bu Bilgiye İhtiyacım Vardı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgiçok teşşekürler baktıklarımın en kısa ve özü buydu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgihem kısa hem güzel bunu herkes beğenmeli bence tam istediğim gibi ya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiSağolun gerçekten çok işime yaradı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgitmm kısa ama öz bilgili olması daha iyi olurdu bence hem bizim kitapta dahakısa ve öz bilgili |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılay Nedir Kızılay Hakkında Kısa BilgiKızılay bir yardım kuruluşudur Savaşta ve barışta halkın karagün dostudur Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar Yaraları sarar Her türlü yardımı yapar Barışta yangın, sel, deprem felaketlerine uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder Onlara yiyecek, giyecek, içecek, yakacak, çadır ve para yardımı yapar kızılay nedir Kızılay‘ın, halka yaptığı yardımlar, yine halkın bu kuruluşa yaptığı yardımlardan, bağışlardan oluşur Durumu iyi olan her vatandaş, Kızılay’a yardım etmeli, bağışta bulunmalıdır Hepimiz Kızılay‘a yardım edelim Kızılay pulu alalım Kurban Bayramında kestiğimiz kurban derisini bu kuruluşa bağışlayalım Kızılay’a yaptığımız yardım fakire, fukaraya, felakete uğrayanlara yapılmış sayılır Biz de bir gün felakete uğrarsak, bizim de yardımımıza koşar 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır Okullarda, radyo ve televizyonlarda, gazete ve dergilerde Kızılay’ın faydaları, amaçları anlatılır Kızılay’la ilgili sergiler açılır Çalışmalar halka gösterilir Kızılay’ın merkezi Ankara’dadır Türkiye’nin her il ve ilçesinde şubesi vardır Okullarda Kızılay Kolu kurulur ve çalışır Öğrencilerin üye olduğu bu kol, Kızılay’a pul satarak yardım toplarKIZILAY’IN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMALARI 1Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar Bunun için önceden bu maddeleri depo eder 2Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar 3Sağlık merkezleri kurar Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir 4Hemşire yetiştirmek için okullar açar 5Savaşta geçici sağlık merkezleri kurar 6Gezici hastaneler kurar Cevap: Kızılay nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgi frmacil sayfa 2iki Cevap: Kızılay nedir Kızılay Hakkında Kısa Bilgi |
![]() |
![]() |
|