![]() |
Eğitim Felsefesi Nedir Eğitim Felsefesi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Felsefesi Nedir Eğitim Felsefesi NedirEğitim Felsefesi Nedir Eğitim Felsefesi Nedir Eğitim felsefesi diğer felsefi disiplinlerden ayrı olarak, eğitimin amaçlarının meydana getirdiği ana konu üzerinde duran bir felsefi disiplindir ![]() ![]() ![]() Eğitim felsefesi dar anlamı içerisinde eğitimle ilgili düşünce ve uygulamaları analiz ederek yorumlayan ve bu yorumlara uygun olarak eğitimi yeniden sistemleştirmeye çalışan felsefi bir disiplindir ![]() ![]() Batı düşünce tarihi içinde insan zihninin insana çevrilmesi, yani insan üzerine düşünmeye başlaması çok eskiye dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim felsefesinin temelini, insanların diğer hayvanlardan ayrılmasına neden olan özellikleri atmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İşte eğitim felsefesi; insanın yukarıda saydığımız bireysel özelliklerini, kültürel ve fiziksel çevresini ve bunların aralarındaki ilişkiyi inceleyerek tanımlamakta ve açıklamakta ve açıklamaya uygun olarak belli bir eğitim düşüncesi geliştirmeye çalışmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitim Felsefesi Nedir Eğitim Felsefesi Nedir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Felsefesi Nedir Eğitim Felsefesi NedirEğitim Felsefesi nedir? Eğitim felsefesinin konusu eğitim dediğimiz süreçtir ![]() ![]() ![]() ![]() 1-Eğitim sistemi kurulurken öncelik hedeflere verilmelidir ![]() ![]() ![]() 2-Hedef davranışlar, içerik, eğitim ve sınama durumları temele alınan felsefenin ölçütlerine uyuyorsa, iç tutarlılık vardır ![]() ![]() 3-Eğitimin nesnesi insandır ![]() ![]() ![]() 4-Her ekonomik, toplumsal ve politik sistem en azından bir felsefeye dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5-Felsefe bir açıdan insanın yaşama bakış açısını belirler ![]() ![]() 6-Eğitim disiplinler arası bir bilimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7-Eğitim sistemini denetlemede felsefeden yararlanılmalıdır ![]() ![]() ![]() 8-Felsefenin eğitime katkısı olduğu gibi, eğitimin de felsefeye katkısı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() 9-Eğitim sisteminin işlemler bölümünün şimdilik en etkili öğelerinden biri de öğretmen, yönetici ve hizmetlilerdir ![]() ![]() ![]() ![]() 10-Felsefe zaman zaman eğitim kurumlarından dışlanmaya çalışılmaktadır ![]() ![]() Felsefenin eğitim üzerindeki bu etkilerini yakından tanıyan ve değerlendirebilen bir öğretmenin,daha başarılı olacağı da açıktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|