![]() |
Aşık Feymani (Osman Taşkaya) - Kimdir Kısaca Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşık Feymani (Osman Taşkaya) - Kimdir Kısaca HayatıAşık Feymani (Osman TAŞKAYA) ![]() Ahu Gözlüm Tut Elimden, Vazgeçmeden Emelimden ![]() Aşkın Beni Temelinden, Yıkmadan Gel, Yakmadan Gel ![]() Feymani’yim, Kaçma Benden, Usanmadı Gönül Senden ![]() Ecel Tatlı Canı Tenden, Çekmeden Gel Çıkmadan Gel ![]() 1942 yılında Adana'nın Kadirli İlçesinin Azaplı köyünde dünyaya geldi ![]() ![]() Babası Van'dan 1914 yılında Kadirli'ye göç etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgeçmişi hakkında bu bilgileri bize veren Aşık Feymani, aşıklığı hakkında şunları söyledi: "Küçük yaşta mecazi dediğimiz aşka tutuldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Feyzi Halıcı GELSİN DE BAK Dağlar al yeşil süslenir, Hele bahar gelsin de bak ![]() Bülbül aşkınan seslenir, Güle bahar gelsin de bak ![]() Bayramlığın giyer dağlar, Her örnekten basın bağlar ![]() Türkü söyleyerek çağlar, Sele bahar gelsin de bak ![]() Emanet versen götürür, Menziline tez yetirir ![]() Dertliye derman getirir, Yele bahar gelsin de bak ![]() Cennet sanarsın cihanı, Kalkar dağların dumanı ![]() İner ovanın ceylanı, Çöle bahar gelsin de bak ![]() Dere kenarında taşlar, Hep yosun tutmağa başlar ![]() Yuva için tüner kuşlar, Dala bahar gelsin de bak ![]() Turnam kanadını düzler, Ördek avcısını gözler ![]() Çığrışarak konar kazlar, Göle bahar gelsin de bak ![]() Feymani biter acılar, Kağnılar yürür gıcılar ![]() Kervan düzer yaylacılar, Yola bahar gelsin de bak ![]() SORAN ÖĞRENİR Her mücevher değerini bulmazdı, Sarrafından ayar danışmasaydı ![]() Kerpiç yığılmayan bina olmazdı, Ustası mimara yanaşmasaydı ![]() Köprüsüz dereden yolcu geçmezdi, Kuş kanatsız olsa gökte uçmazdı ![]() Kamili, cahili kimse seçmezdi, Oturup üç beş laf konuşmasaydı ![]() Hak olmasa dağlar yüce olmazdı ![]() Yük olmasa canlı cüce olmazdı, Gündüz gündüz olur gece olmazdı, Dağların ardına gün aşmasaydı ![]() Feymani her güzel yar edilmezdi, Aşka düşmeyince zar edilmezdi ![]() Hayırlı, hayırsız kar edilmezdi, Herkes mesleğine sınaşmasaydı ![]() Ahu Gözlüm Kaynak: Feymani Derleyen: TRT Müzik Dairesi Bşk ![]() Ahu Gözlüm Tut Elimden, Vazgeçmeden Emelimden ![]() Aşkın Beni Temelinden, Yıkmadan Gel, Yakmadan Gel ![]() Derde Salmadan Başımı, Noksan Etmeden İşimi ![]() Damla Damla Göz Yaşımı, Dökmeden Gel, Akmadan Gel ![]() Feymani’yim, Kaçma Benden, Usanmadı Gönül Senden ![]() Ecel Tatlı Canı Tenden, Çekmeden Gel Çıkmadan Gel ![]() BELLİ OLMAZ Baki değil şu dünyanın ziyneti, Ölüm kıyametin bir alameti Yolcuya yıldızın, ayın alameti ![]() Karanlıkta bakmayınca bell'olmaz Kimi yaşar birlik dirlik içinde, Kimi nefse esir hürlük içinde ![]() İnsan hoş görünür varlık içinde, Yiğit düşüp kalkmayınca bell'olmaz ![]() Zalimlerin bu dünyada nesi var? Amma o dünyada endişesi var ![]() Kimin torbasında neyi nesi var, Ağz'aşağı silkmeyince bell'olmaz ![]() Feymani kefinmiş servetin malın, Hakka yakın eyler ahvalin, halin ![]() Sabrı var mı yok mu öğünen kulun, Beliları ilkmeyince bell'olmaz ![]() EVVEL Var mıyıdım yok muyudum, Şu alemde bundan evvel ![]() Az mıyıdım çok muyudum, Şu alemde bundan evvel ![]() Gelen miydim, giden miydim ? Yaprak mıydım, beden miydim? Toprak mıydım, maden miydim? Şu alemde bundan evvel ![]() Yürür müydüm adım adım, Yine Adem miydi adım ![]() Ne yedim içtim yaşadım, Şu alemde bundan evvel ![]() Ayna mıydım resim miydin? Manamıydım cisim miydi? Feymani'ye isim miydin? Şu alemde bundan evvel ![]() |
![]() |
![]() |
|