![]() |
Orgeneral Aslan Güner Kimdir, Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orgeneral Aslan Güner Kimdir, HayatıOrgeneral Aslan Güner Kimdir, Hayatı Aslan Güner Kimdir, Hayatı, Askeri Kariyeri Orgeneral Aslan Güner, 1948 yılında Trabzon Akçaabat’ta doğdu ![]() ![]() Org ![]() Batarya Subaylığı, - Takım ve Batarya Komutanlığı yapan GÜNER, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından Kurmay Subay olarak; - 4’üncü Kolordu Komutanlığında Karargâh Subaylığı, - 28’inci Motorlu Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, - Kara Harp Akademisinde Öğretim Üyeliği, - Napoli/İtalya’da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (Afsouth) Plan Prensipler Başkanlığında Karargâh Subaylığı, - Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Kurmay Şube Müdürlüğü, - Cumhurbaşkanı Başyaverliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü ![]() Güner, 1994 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti ![]() Tuğgeneral rütbesi ile - 51’inci Piyade Tugay Komutanlığı, - Genelkurmay Silahlanma ve Savunma Araştırma Daire Başkanlığı ve - Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti ![]() Tümgeneral rütbesi ile, - Genelkurmay Genel Sekreterliği - Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti ![]() Korgeneral rütbesi ile, - Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve - 4’üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunan ve 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi eden Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atandı ![]() 30 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olarak Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na getirildi ![]() ![]() İnci Güner ile evli olan Orgeneral Aslan Güner iki çocuk babası ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|