Prof. Dr. Sinsi
|
Heinrich Böll Hayatı
Heinrich Böll
Ren, heykeltıraş ve kabine yapımcısı Viktor Böll oğlu ve eşi Maria, kızlık soyadı Hermanns, 21 Aralık 1917 Köln'de doğdu 1924 ve 1928 yılları arasında Köln Raderthal ilköğretim okulu katıldı ve 1928 - 1937, Köln'de Kaiser-Wilhelm klasik lise devlet çalıştırabilirsiniz Bahar 1937 yılında çırak Matth için bir kitapçı (yayıncılar, perakende ticaret, antika) olarak başladı Bonn şehrinde Lempertz şirket Ben, bahar 1938 yılında bu çıraklık sol yazmak benim ilk denemeleri başladı, özel dersler verdi, büyük bir okuyun Sonbahar 1938 sırasında ulusal işgücü hizmetine askere, ve altı aylık bir dönem mecburi hizmet tamamladıktan sonra bahar 1939 yılında yayınlandı Emek hizmet tamamlama üniversitede çalışma izni almak için bir önkoşul olduğundan, ben 1939 yılının yaz döneminde Germanistikçiler ve Klasik Filoloji benim çalışmalar başlamak için mümkün oldu Geç 1939 yılının yaz aylarında, savaşın patlak vermesinden kısa bir süre önce Alman ordusu içine askere İkinci Dünya Savaşı'nda yer aldı, 1940 yılında sonbaharında, kısaca Fransa, 1941 - 1942 (tifüs ciddi bir durumda sonra), Almanya yedek birimlerinde yaz 1943 yılına kadar, 1942 yılının başından, Manş kıyıları boyunca 1943 yazının ve sonbaharda 1944 tarihleri arasında Fransa, Sovyetler Birliği, Romanya ve Macaristan, bahar 1945, Batı Almanya, Amerikalılar tarafından esir alındı ve Fransa'da bir kamp Ekim 1945 tarihine kadar staj bir kaç hafta için ve Ekim / Kasım 1945, Belçika'da bir İngiliz kampında birkaç hafta sonra
Aralık 1945 gibi erken bir yıl içinde yıkık bir evin yerleşti Köln, kırsal tahliye karşılığında eşim ve birkaç yakınları eşlik etti Sadece resmen işgal dayanıklı bir yiyecek karnesi kartı almak için gerekli olması nedeniyle, aynı anda yıkılmış evin tamir çalışırken, ben tekrar çalışmalarına başladı, tekrar yazmaya başladı 1946-1949 kısa öyküler yayınladı ve 1949 yılında ilk kitabı, bir roman, Der Zug savaş pünktlich denilen yayımlandı 1951 yılında "Gruppe 47" bir toplantıda bir ilk daveti sonra, ben, ben daha sonra kiminle arkadaş oldu birçok Alman savaş sonrası yazarları bir araya geldi Ben özellikle teşekkür borçluyum ve Hans Werner Richter Alfred Andersch ve ayrıntılı olarak adını sayamayacağım pek çok diğerleri için vesile ile onlara Onların izolasyon bu toplantılarda, Gruppe 47 kurtarılmış birçok Alman authoresses ve yazarlar sırasında veya sonra kısa süreli ya da kalıcı tartışmalar var oluştu bile bir imha ve savaş sonrası Almanya parçalanmış 1942 yılında aynı zamanda dil onun eleştirel farkındalık için, eşim ve arkadaşı olarak ve Almanya'da Nazi hükümdarlığı sırasında faşist drama, arkadaşı deneyimleyen ve dert olarak değil, sadece yeri doldurulamaz bir oldu Annemarie Cech, evli
Ilk çocuk, Christoph, Ekim 1945 yılında öldü Bizim evlatlarımız Raimund René ve Vincent, Köln, moloz 1947, 1948 ve 1950 yılında doğdu ve orada büyüdü
1950 ve 1951 yılları arasında Köln İstatistik Bürosu geçici bir çalışanı olarak çalıştı 1951 yazında Köln sabit bir posta adresi ile bir serbest yazar olarak yaşamış, ancak, sürekli değişen bir çalışma yere sahip
Nobel Edebiyat 1968-1980, Editör Şarj Frängsmyr, Editör Sture Allén, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1993 Tore
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Heinrich Böll, 16 Temmuz 1985 tarihinde öldü
|