Hartmut Michel Hayatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hartmut Michel HayatıHartmut Michel Karl ve Frieda Michel büyük oğlu olarak, 18 Temmuz 1948 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti güneybatı kesiminde, Württemberg, Ludwigsburg kentinde doğdu Benim atalarım, çiftçiler olarak, nesiller boyunca o bölgede yaşamış Miras kara kız ve kardeşler arasında eşit olarak bölünür ve yeterli arazi benim dedesi 'üretimi sırasında, tek bir aile yaşam için kaldı Gündüzleri bir marangoz olarak babam bir fabrikada çalıştı, akşamları ve cumartesi bakımı konusunda bir terzi olarak evde annem, büyük bahçeler alınacak![]() Çocukken alanlarında dolaşırken, dışarıda oynamayı severdi, ve ben sık sık alan korucuları ve bina idarecileri tarafından kovalanan, yerel çocuk çetesinin aktif bir üyesiydi Bununla birlikte, okuldaki performansı çok iyi ve yüksek okula izin verildi annemin etkisi nedeniyle oldu Onbir yaşında memleketim dolaşan kütüphane üyesi oldu Oradan nadiren dışında görüldü, ancak haftada 2-4 kitap okuyordu, zooloji, etnoloji ve coğrafya üzerinde arkeoloji değişen konular Çok ödev yapmak olmadığını söylemeye gerek yok Okulda benim favori konular, tarih, biyoloji, kimya ve fizik Özellikle fizik öğretim mükemmel oldu Benim anlayış çoğu üniversitede değil, lise var![]() Buna paralel olarak, moleküler biyoloji olan ilgim arttı 1969 yılında zorunlu askerlik hizmeti sonra Tübingen Üniversitesi'nde biyokimya çalışmada uygulanan Tübingen O zaman, Almanya'da bir ilk yıldan itibaren biyokimya çalışma tek yer, olduğunu ve kabul edilmesi için mutlu oldu Biyokimya incelenmesi biri, biyoloji sayısız dersler ve kurslar ek, kimya öğrenciler gibi dersler ve kurslar neredeyse aynı miktarda yer almak anlamına geliyordu Kıdemli öğretmenler ve öğrenciler arasındaki atmosfer kişiliksiz ve tam biyokimya profesörü konuştum sadece zaman final sınavı sırasında oldu Ancak, olasılık Tübingen laboratuvar kurslarına katılarak yerine, Münih Üniversitesi ve Max-Planck-Institut für Biochemie çeşitli biyokimya laboratuvarları bir yıl için çalışmak var Ben bu şansı 1972/1973 aldı ve sonunda akademik araştırma yapmak istediğim şey olduğuna ikna oldu![]() 1974 yılında Tübingen muayene sonra, Tübingen Max-Planck-Gesellschaft Friedrich Miescher-Laboratorium Dieter Oesterhelt laboratuarında biyokimya diploma deneysel bir parçası yaptı Walter Stockenius ile işbirliği içinde, Dieter Oesterhelt, Peter Mitchell chemiosmotic teorisi çerçevesinde lightdriven proton pompa gibi davranır halobacteria bacteriorhodopsin keşfedilen ve daha sonra önerilen vardı Benim diploma çalışması sırasında halobacteria ATPaz aktivitesi karakterizedir 1975 yılında, Dieter Oesterhelt Würzburg taşındı Onu katıldı ve bir tez olarak halobacterial hücre zarından elektrokimyasal proton degrade ile adenozin di-trifosfat, hücre içi düzeylerini korelasyon Haziran 1977 yılında doktorasını aldı ışık odaklı amino asit alımını sağlamak amacıyla bakteriyel veziküller delipidasyona bacteriorhodopsin sigorta çalıştı Dondurucu saklama üzerine delipidasyona bacteriorhodopsin katı, cam gibi agrega vermiştir Bu gözlem temelinde o zaman imkansız olarak kabul edildi bacteriorhodopsin gibi membran proteinleri, kristalize etmek mümkün olması gerektiğine ikna oldu Oesterhelt yardım I deneyler başladı ve zaten dört hafta sonra, bacteriorhodopsin iki boyutlu yeni bir membran kristal elde Bu bizim istediğimiz üç boyutlu kristal değildi, ama bana Cambridge, İngiltere, MRC seyahat etmek ve Richard Henderson ile birlikte elektron mikroskobik çalışmalar yapmak için izin verdi Würzburg, Nisan 1979'da, bacteriorhodopsin ilk gerçek üç boyutlu kristaller gözlemledi Bu başarı beni Susumu Ohno, Duarte, Kaliforniya, memelilerde, cinsel farklılaşma ile post-doktora çalışmaları yapmak için planlarını iptal etmek için yol açtı Bunun yerine, bir daire başkanı ve yönetmen oldu Münih yakınlarındaki Martinsried Max-Planck-Institut für Biochemie, tekrar Dieter Oesterhelt ile bu süre taşındı Ilona Leger Münih taşımadan önce, karım oldu Onun anlayış ve sabır bana çok yardımcı oldu![]() Martinsried hareket umut verici yönü, Max-PlanckInstitut X-ray kristalografik protein yapı analizi için çok verimli bir bölümü kurmuş Robert Huber ve arkadaşları ile bir işbirliği imkanı oldu Bizim bacteriorhodopsin kristalleri, X-ışınları difraksiyon, ancak yapısal bir analizi için çok küçük ve çok düzensiz bulundu Kristallerinin büyüklüğü ve kalitesini geliştirmek için çalıştı X-ray crystallographers güzel çözünebilir proteinlerin kristalleri diffracting beri, ben, anlaşılır, Martinsried X-ray cihazları, ulaşım olanaklarının çok sınırlı oldu Bunun bir sonucu olarak, X-ray deneyleri gerçekleştirmek için, 1980 yılında Richard Henderson ile birlikte, Cambridge, İngiltere, MRC dört ay geçirdim Bu süre kristalizasyon yöntemi geliştirmek için gereklidir Benim döndükten sonra Dieter Oesterhelt bacteriorhodopsin ile devam eden çalışmaları için bir X-ışını jeneratörü satın almaya karar Robert Huber Bölümü'nde jeneratör yüklü ve bize ekipmana erişim, X-ray crystallographers devam etti ve nasıl garanti altına alınmıştı Daha sonra, ben reaksiyon merkezleri ile çalışmak için bu jeneratör kullanılır![]() Bacteriorhodopsin ile nihai başarı eksikliği hayal kırıklığına uğramış, diğer birçok membran proteinleri, özellikle fotosentetik olanlar kristalize çalıştı Yeni bir izolasyon prosedürü geliştirdikten sonra 1981 Temmuz sonunda mor bakteri Rhodopseudomonas viridis fotosentetik tepkime merkezinde ilk kristaller elde etti Bir hafta sonra kızı Andrea doğdu Eylül 1981 döneminde ilk tepkisi merkezi kristal Bode ve kendimi Wolfram tarafından X-çekeceği ve mükemmel kalitede olduğu ortaya çıktı Bu nedenle 1981 hayatımın en mutlu ve en başarılı yıl oldu![]() Dieter Oesterhelt hemen reaksiyon merkezinde gençlerin bir proje olması gerektiğini kabul etti Şubat 1982 yılında, ben X-ray yapısı analizi için veri toplama başladı Nisan veya Mayıs ayında Robert Huber Bölümü'nde bir seminer verdi ve işbirliği için resmi olarak istedi Robert Huber, bazı iç tartışmalardan sonra, benim tercih ortağı Johann (Hans) Deisenhofer, reaksiyon merkezi projesi içinde yer alması gerektiği konusunda anlaştılar Çalışmaları sırasında Hans ve ben iyi arkadaş oldu Ağustos 1982 yılında, Hans ve Kunio Miki bir Japon, Robert Huber Bölümü'nde doktora sonrası araştırma görevlisi, X-ray filmlerin kazık değerlendirmek için başladı Ben deneysel çalışma ile Robert Huber, gelecek vaat eden bir türev kırınım gibi nasıl görünmesi gerektiğini bana gösterdi tarafından zaman zaman yardım devam etti X-ray çalışma, aynı zamanda tüm biyokimyasal karakterizasyonu ve sırası belirleme Sadece yapılması gerekiyordu Johann Deisenhofer, Dieter Oesterhelt destek ve yardımı ile Karl A Weyer, Heidi Gruenberg ve kendim tarafından yapıldı sırasını belirleme, peptid zincirlerinin ön izleme sonra ilerleme için şişenin boynu olduğu ortaya çıktı Ağır iş o dönemde oğlu Robert Joachim 1984 yılında doğdu![]() Başarı sonuçlarının biri olarak ben birçok teklif aldı Ekim 1987 yılından bu yana Frankfurt / Main, Batı Almanya, Max-Planck-Institut für Biophysik bir daire başkanı ve yönetmen olmak için kabul etti![]() Membran proteinleri ve çeşitli ödüller aldı mor bakteri Rhodopseudomonas viridis fotosentetik tepkime merkezinin üç boyutlu yapısının aydınlatılması kristalizasyon başarısı için Bunlar arasında, Amerikan Fizik Derneği Biyofizik Ödülü (d Deisenhofer ile birlikte), "Viyana der Chemischen Industrie" "Chemiedozentenstipendium" kimya "Otto Klung-Preis", Leibniz-Preis Deutsche Forschungsgemeinschaft , "Otto-Bayer-Preis" (J Deisenhofer ile birlikte) ve şimdi de Nobel Ödülü (J Deisenhofer ve R Huber ile birlikte)![]() |
|
|
|