Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allan, cormack, hayatı

Allan M. Cormack Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allan M. Cormack Hayatı

Allan M Cormack

Annem ve babam, annem bir öğretmen vardı ve babam bir mühendis Postane ile I Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre önce İskoçya'nın kuzeyinde Güney Afrika'ya gitti 1924, üç çocuk genç Johannesburg doğumlu Ailem, ülke çapında oldukça çok taşındı birçok memurların aileleri, ama babamın ölümünden sonra 1936 yılında Cape Town yerleşti Orada Rondebosch Erkek Lisesi'nde okudu ve akademik çalışmaları dışında hareket eden, tenis tartışıyor ve bir dereceye kadar Astronomi yoğun ilgi oldu ve Sir Arthur Eddington ve Sir James Jeans, astronomlar, matematik ve fizik bilgisine, astronomi peşinde için gerekli olduğunu öğrendim hangi popüler eserler devoured Bu benim bu konular için düşkünlük arttı

O zaman bir astronom olarak geçimini temin etmek için umutları Cape Town Üniversitesi'nde devam eden, iyi değildi, ben, babam ve erkek kardeşi ayak izlerini takip etti ve elektrik mühendisliği için çalışmaya başladım Ben yeni bir mühendislik müfredatı, Elektrik Mühendisliği Bölümü, Profesör BL Goodlet sonra Başkanı tarafından getirilmiştir olduğunu şanslıydı Uzak Doğu Mountbatten ile hizmet verirken, fizik ve matematik, daha önce böyle olmuştu daha iyi bir topraklama mühendisliği için değeri görmüştü ve yeni müfredat, fizik ve matematik bir sürü içeriyordu Birkaç yıl sonra ben terk mühendislik ve fizik döndü Cape Town Üniversitesi'nde Ben de hemen hemen arka bahçesinde, veya Western Cape Eyaleti güzel dağ Table Mountain benim yedek zaman dağcılık en geçirdim ve ne boş zamanlarında tırmanma harcanan değildi dinleyerek geçti müzik

Cape Town Lisans ve Yüksek Lisans dereceleri tamamladıktan sonra Araştırma Öğrenci olarak, John Koleji, Cambridge'e gitti Cavendish Laboratuvarı'nda Prof Otto Frisch altında He6 ile bağlantılı sorunlar üzerinde çalıştı Ben bu sorunları bazı ilerlemeler nedeniyle aşağıdaki durumlarda bunları tamamlamak vermedi Dirac kuantum mekaniği dersleri bir Amerikalı kız, Barbara Seavey, tanıştığı ve bir buçuk yıl sonra Onunla evlenmek istedim, ama kırdı Cape Town Fizik Bölümü'nde bir soruşturma değil sadece, orada bir boşluk var olduğunu bilgi, aynı zamanda bana Öğretim Görevlisi olarak görev yapan bir telgraf ortaya çıkardı Yani 1950 yılında, bir gelin ama hiçbir siklotron ile Cape Town döndü, ve böylece He6 üzerinde hiçbir fazla çalışma

Cape Town bölgesindeki nükleer fizik Çalışma ülkede çok az sayıda nükleer fizikçiler vardı, çünkü yalnız olduğunu ve en yakın altı yüz kilometre uzakta Ancak Profesör RW James, Fizik Bölümü ve bir öğrenci olarak benim akıl hocası, başkanı, başımı bana verdi ve ben çok şey öğrendim ve bir kaç bildiri yayınladı 1956 yılında tesadüfen artık CAT-tarama olarak bilinen bir sorun haline geldi, ama bu hikayeyi bu birimde başka söylenecek

Benim ilk Sabbatical izin karım benimle Afrika'nın vahşi isteyerek çıkıp beri onunla Amerika'nın vahşi doğasına gitmek gerekir ki sadece makul görünüyordu Buna ek olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde araştırma yapmak için çok iyi bir yerdi, ve Harvard olmak için özellikle iyi bir yerdi, daha sonra, Profesör Norman Ransey ve Richard Wilson ile nükleon-nükleon saçılması üzerinde deneyler yapıyor Harvard siklotron Sabbatical geçirdi ve yüksek lisans öğrencisi Joseph Palmieri Bu insanların, özellikle bugünkü Direktörü Andreas Köhler söz kime arasından Harvard Siklotron uzun ve mutlu bir ilişki başlangıcı oldu

Bu Sabbatical izni Tufts Üniversitesi, Fizik Bölümü sonra Başkanı, Profesör Julian K Knipp bir pozisyon teklif edildi Ben bu teklifi kabul etti ve, Güney Afrika ve Sabbatical yaprakları bir çift kısa bir dönüş hariç, akademik merdivenden yukarı ilerleyen ve 1968 yılından 1976 yılına kadar Fizik Bölümü Başkanı beri var olmuştur Bu süre en Benim ana ilgi nükleer ve parçacık fiziği ve zaman izin verildiğinde, sadece aralıklı CT tarama sorun izledi 1963 ve 1964 yılında bu çalışmanın sonuçlarını yayınladı, ancak hemen hemen hiç yanıt olarak araştırma ve öğretim normal seyrine devam etti 1970-1972 dönemi içinde, ben, bir dizi gelişmenin farkında oldu, ya da CT tarama ile ilgili ve o günden beri ben, benim zaman çok, bu sorunların vermiş

Ayrıca yaz aylarında küçük bir yüzme ve yelken, zamanını okuyarak bir sürü harcama, oldukça hareketsiz bir yaşam sürmeleri 1950 civarında Profesör John Gün ile ve Konrad Lorenz Kullanıcı "Kral Süleyman'ın Halka" okuma beri ekolojik sorunlar benim ilk tartışmalar bu yana giderek hayvanların çalışma ilgilenen onlar adam hakkında bize öğretmek olabilir ne hale var, ve olarak insanın çalışma hayvan Ben sözde Aydınlanma Çağı düşünürleri, insanın doğası hakkında bize bildirin giderek inancını yitiren haline gelmiştir ve ne resmi dinler ve doktriner siyaset teorisyenleri Aynı konu hakkında bize bildirin Geçenlerde "Human Nature" Edward Wilson adlı kitabı okudum ve hayatımın bu telaşlı iki ay sonra Nobel Haftası sona eriyor, ben onun "Sociobiology" mücadele için sabırsızlanıyoruz

Margaret, Jean ve Robert - Eşim ve ben üç çocuk sahibi : (Sınırlı) İlçe Toplantı ve Selectmen Yönetim Kurulu 1957 yılından bu yana Winchester, Mass Ben hala bu demokrasi benzersiz New England deney tarafından yönetilmek için teşekkür ederiz kasabasında yaşamış Biz New England olanaklar, yakın ve Lake Winnepesaukee, New Hampshire, özellikle yazları tadını çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com