Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, kristoffer, trondsson

Kristoffer Trondsson Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kristoffer Trondsson & Otto Stigsson

1523 yılında Danimarka, Norveç ve İsveç’in Kralı olan IIChristian tahttan indirildi ve yerine IFredrick geldi II Christian zamanın en korkulu korsanlarını yanına alarak tüm ticaret gemilerini yağmalamaya başladı Amacı tüm ganimetleri toplayarak, Fredrick’e karşı mücadele etmekti 8 yıl uğraştı ve sonunda istediği oldu fakat bu mücadelesinde ona yardım eden korsanlar, bu sefer de ona karşı gelen ve gemileri yağmalayan kanunsuzlar konumuna düştüler Çözüm olarak Kristoffer Trondsson ve Otto Stigsson’ı görevlendirdi İkisine de korsan avcısı ünvanı verdi ve korsanlara karşı bir savaş başlattı Fakat işlerinde başarılı olamadılar Uzun uğraşlar sonucu sadece bir gemiyi korsanlardan geri alabildiler ve sonunda korsan peşinden koşmaktan bıkıp, kendileri de korsan olmaya karar verdiler Genelde Hollanda ve İskoçya’dan Norveç’e doğru giden gemileri yağmaladılar Daha sonraları Trondsson Norveç’te amiral olarak görevlendirildi ve devlet için çalışmaya başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com