Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halldór, hayatı, laxness

Halldór Laxness Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halldór Laxness Hayatı

Halldór Laxness

Halldór Kiljan umursamazlık, İzlanda'nın başkenti Reykjavik, 1902 doğumlu, ancak ülkede geçirdi

On yedi yaşından itibaren, o gitti ve başta Avrupa kıtası üzerinde, yurt dışında yaşadı O dışavurumculuk ve diğer modern akımları Almanya ve Fransa tarafından etkilenmiştir Yirmili yaşlarının ortalarında yılında Katolik; ruhsal deneyimler birçok kitap otobiyografik bir doğa, esas Undir Helgahnúk (Kutsal Dağ altında), 1924 yansıtılır 1927 yılında, o, onun ilk önemli romanı Vefarinn Mikli fra Kaşmir (Keşmir'den Büyük Weaver) yayınladı Ihmalkârlık Kullanıcı dini dönemi uzun sürmedi; Amerika ziyareti sırasında da sosyalizme ilgi oldu Alþydubókin (Book of the People), 1929, sosyalist bir bakış açısı doğru bir değişimin kanıtıdır 1930 yılında, umursamazlık, İzlanda yerleşti

Ihmalkârlık ana başarı İzlanda halkı ile ilgili, otuzlu yıllarda yazılmış üç roman döngüleri oluşur Thu vínviður hreini, 1931 ve Fuglinn í fjörunni, 1932, (her ikisi de Salka Valka olarak tercüme), yoksul bir balıkçı kızın hikayesini anlatır; Sjálfstætt Folk (Bağımsız Kişi), 1934-1935, küçük çiftçilerin kaderi davranır, oysa tetralojisi Ljós heimsins (Dünya Işık), 1937-1940, bir İzlandalı, bir kahraman olarak halk şairi vardır

Ihmalkârlık sonraki eserlerinde sık sık tarihsel ve destan geleneği etkilenir: Íslandsklukkan (İzlanda Bell), 1943-1946, Gerpla (Mutlu Warriors), 1952 ve Paradísarheimt (Rejenere Paradise), 1960 Ihmalkârlık de topikal ve keskin polemik Atómstöðin (Atom İstasyonu), 1948 yazar

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Halldór Kiljan umursamazlık, 8 Şubat 1998 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com