Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
giaeverhayatı, ivar

İvar Giaeverhayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İvar Giaeverhayatı

Ivar Giaever

Ivar Giaever Bergen, Norveç, 5 Nisan, 1929, ikinci üç çocuk doğdu O, babası John A Giaever, bir eczacı Toten büyüdü O Toten ilköğretim okulu katıldı ama Hamar şehir yılında ortaöğretim aldı Sonra, 1948 yılında Norveç Teknoloji Enstitüsü girmeden önce Raufoss Mühimmat Fabrikaları az bir yıl çalıştı O makine mühendisliği derecesi ile 1952 yılında mezun oldu

Giaever 1953 yılında Norveç Ordu içinde bir onbaşı olarak askerlik görevini tamamladı ve sonra o, bir yıl için Norveç Hükümeti için bir patent sınav olarak istihdam edildi

Giaever 1954 yılında Kanada'ya göç etti ve bir mimar yardımcısı gibi kısa bir süre sonra Kanadalı General Electric Gelişmiş Mühendisliği Programı katıldı General Electric Company'nin A, B ve C mühendislik derslerini tamamladı, 1956 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti Bunların yılında uygulamalı bir matematikçi gibi çeşitli görevler yaptı 1958 yılında General Electric Araştırma ve Geliştirme Merkezi katıldı ve aynı zamanda bir doktora elde Rensselaer Politeknik Enstitüsü fizik okumaya başladı 1964 yılında derecesi

1958 - 1969 Dr Giaever tünel ve süperiletkenlik, ince filmler alanlarında çalıştı 1965 yılında tünel ve süperiletkenlik birleştirerek bazı öncü çalışmaları için Oliver E Buckley Ödülü verildi 1969 yılında Guggenheim aldı ve bunun sonucu biyofizik eğitim Cambridge, İngiltere'de bir yıl geçirdi 1970 yılında Araştırma ve Geliştirme Merkezi döndükten bu yana, katı yüzeylerde protein moleküllerinin davranışlarını inceleyen Dr Giaever onun çaba harcadı Eserleri tanıma yılında General Electric, 1973 Mayıs ayında bir Coolidge adam seçildi

Dr Giaever Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü üyesi ve Biyofizik Derneği ve Amerikan Fizik Derneği üyesidir Dr Giaever birçok uluslararası konferanslar için komitelerinde görev yaptı ve halen o, Amerikan Fizik Derneği Solid State bölümü Yönetim Kurulu üyesidir

1952 yılında Ivar Giaever Inger Skramstad evli ve dört çocuk var 1964 yılında ABD vatandaşı oldu

Notlar eklendi

Linus Pauling, Nobel Ödülü hayatının değişmediğini söyledi bildirilmiştir - o zaten ünlü oldu! Bu benim için doğru değildi Nobel Ödülü, bir çok kapı açtı, ama aynı zamanda çok dikkat dağıtıcı ile sağladı Ben, ancak, biyolojik sorunları çözmek için fiziksel yöntemler ve düşünceler kullanmaya başlamadan, biyofizik çalışmaya devam etmiştir Şu anda, ben küçük elektrotlar üzerinde büyüyen hem normal ve kanserli hücrelerin doku kültürü memeli hücrelerinin hareket eğitimi

STATOIL'E tarafından desteklenen Ben de, Norveç Oslo Üniversitesi Profesör eş zamanlı bir Troy Rensselaer Enstitüsü Profesör (RPI), New York 12180-3590, ve 1988 yılında olmak için General Electric bıraktı

Forumacilcom Ivar Giaeverhayatı
Hakkında Ivar Giaeverhayatı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com