10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avram Hershko Hayatı
Avram Hershko
Ben Karcag, Macaristan, 31 Aralık 1937 tarihinde doğdu Karcag Budapeşte'nin yaklaşık 150 kilometre doğusunda, yaklaşık 25 000 nüfuslu küçük bir kasaba Yaklaşık bin kişilik bir Yahudi cemaati vardı Babam, Moşe Hershko Karcag Yahudi ilkokul, bir öğretmen; bu kasabasında Yahudi çocukların çoğu talebeleri vardı Macaristan, ve daha sonra İsrail eski öğrenciler, ilham verici bir öğretmen ve bir rol model eğitimci gibi hayranlıkla onu tarif Annem Shoshana / Margit ("Mançi"), eğitimli ve müzikal yetenekli bir kadındı O Karcag çocuklar için bazı İngilizce ve piyano dersleri verdi Ağabeyim Chaim, 1936 yılında, en az iki yıl önce doğdu Annem de bir kız bebek var için çok istedim, ama zaman Dünya Savaşı'nın arifesinde, Hitler'in çığlıklar sık radyoda duydum, ailem geleceğin endişeli oldu ve böylece daha fazla çocuk sahibi deneyin değildir yaptı Yine de, benim erken çocukluk hatıraları sevgi dolu ve destekleyici ebeveynler, aynı zamanda amatör bir babam ama hevesli bir bahçıvan tarafından oluşturulan, güzel bir bahçeye sahip olan güzel bir evde büyüyen, çok mutlu kez Bu kez bir aile resmi, ailem, benim kardeşim ve bir bebek gibi, benim aile sıcaklığını gösterir
Bu erken cennet hızla ve acımasızca kaybetti İkinci Dünya Savaşı patlak verdi ve yakında Macaristan, Nazi Almanyası'nın müttefiki olarak katıldı 1942 yılında, babam, diğer Yahudi erkeklerin şirket, zorunlu bir işçi olarak hizmet vermeye Macar ordusu tarafından çekilmiştir Bunlar çoğu öldü Rus cephesine gönderildi Neyse ki babam için, Sovyet Ordusu Stalingrad sonra Naziler onu öldürebilir önce Sovyetler tarafından ele geçirildi, bu kadar hızlı gelişmiş Daha sonra Sovyetler tarafından zorunlu işçi olarak kullanılmıştır 1946 yılında piyasaya çıktı, bu yüzden biz dört yıl boyunca hayatta olup olmadığı bilmiyordum
1944 yılının baharında, Macaristan diktatör Horthy, Almanya savaşı kaybetmekte olduğunu anladım, ve çöl planlanıyor Almanlar bu sezgisel ve hızlı bir şekilde Macaristan işgal etti Bu Macaristan Yahudi nüfusu çok hızlı bir şekilde imha izledi Mayıs-Haziran 1944 yılında, Yahudi halkının en gettolarda konsantre ve daha sonra Polonya'daki ölüm kamplarına taşınır Ben o zaman altı yaşında idi Biz birkaç hafta için Karcag eteklerinde bir getto vardı ve daha sonra korkunç bir kalabalık, aynı mahallede daha büyük bir şehir Szolnok, bir getto transfer edildi Oradan, tüm bölge Yahudileri yük-trenler hakkında daha fazla taşınmıştır Onlar çalışmaya gönderildi olduğunu söyledi, ancak savaştan sonra trenler en Auschwitz için başlı olduğunu öğrendi Bazı rastgele bir olay olarak, ailem ve ben, Avusturya, Yahudiler gerçekten emek için kullanılan için başlı birkaç trenler biri konuldu Bu grup, iki çocuk babaannemlerin ve üç teyzeler annem Avusturya'da Viyana, yetişkin alanları ve bir fabrikada çalıştı yakınlarında küçük bir köy idi Biz 1945 yılı ilkbaharında Sovyet Ordusu tarafından kurtarıldı Benim anne dedesi 360 000 Macar Yahudileri ile birlikte, Holokost ve Karcag Yahudi halkının neredeyse üçte ikisi öldü 1946 yılında babam ile birleşimi sonra, aile, babam bir öğretmen olarak iş buldum Budapeşte, üç yıl boyunca yaşadı Ailesi 1950 yılında İsrail'e göç etti
|
|
|