Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, henson, jim, kimdir

Jim Henson Biyografisi - Jim Henson Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jim Henson Biyografisi - Jim Henson Kimdir

Jim Henson Biyografisi - Jim Henson Hayatı - Jim Henson Kimdir?

James Maury "Jim" Henson (24 Eylül 1936 - 16 Mayıs 1990) en iyi Muppets yaratıcısı olarak bilinen bir Amerikalı puppeteer idiBir kuklacı olarak Henson Susam Sokağı ve Muppet Show gibi çeşitli televizyon programlarında yapılan Muppet Movie ve The Great Muppet Caper, ve Fraggle Rock, The Dark Crystal ve Labirent gibi projeler için gelişmiş kuklaların yaratıcısı gibi filmlerO da bir Oscar adayı film yönetmeni, Emmy ödüllü televizyon yapımcısı ve Jim Henson Company, Jim Henson Vakfı'nın kurucusu ve Jim Henson's Creature Shop idiİki genç erkek olan Jim Henson 24 Eylül 1936 tarihinde Leland, Mississippi, doğduAilesiyle Betty Marcella (kızlık soyadı Brown) ve Paul Ransom Henson, ABD Tarım Bakanlığı için bir ziraat mühendisi idi1989 yılında, Henson Disney taşıma iş konuları ile o "şeylerin yaratıcı tarafında çok daha fazla zamanımı geçirmek mümkün olacaktır, yaklaşık 150000000 $ için Walt Disney Company onun şirketi satmak için görüşmelere başladı1990, o özel bir televizyon üretim tamamlayan, Walt Disney World Muppets ile anlaştıOnun daha sonra proje üretim sırasında Henson grip benzeri semptomlar yaşamaya başladıMay 4, 1990 tarihinde, Henson Arsenio Hall Show, onun son televizyon maçta birinde bir görünüm getirmiştiZamanda, o yorgun olduğunu onun reklamcı için belirtilen ve boğaz ağrısı vardıMay 12, 1990 tarihinde, Henson babası ve üvey ziyaret kızı Cheryl ile Ahoskie, Kuzey Karolina, gittiNew York ta bir hastaneye yerleştiZamanla o, am 04:58 'de olabilir başvurdu artık nefes kendi başına ve akciğerde abse vardıO, ama ona nefes yardımcı olacak bir mekanik ventilatör yerleştirildi onun durumu çoklu antibiyotik ile agresif tedaviye rağmen septik şok içine hızla kötüleşti20 saat sonra, Henson 53 yaşındayken 16 Mayıs, 1990 sabahı vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com