![]() |
John C. Mather Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() John C. Mather HayatıJohn C ![]() Roanoke, Virginia, babam şimdi Virginia Tech adlı okulda genç bir öğretim üyesi oldu Blacksburg yakınındaki küçük bir şehir, 7 Ağustos 1946 tarihinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Annem, Martha Cromwell Mather, yüksek okul Fransızca öğretiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sussex, NJ, yaklaşık 600 öğrenci vardı yakın Wantage Konsolide İlköğretim Okulu katıldı ve 1930 yılında kurulmuştur alanında tek oda schoolhouses kapalı olabilir böylece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() , O çok genç öldü gibi ben de onu bilmek lazım, asla ama McCarthyites mücadele için cesaret ile nazik ve bilge ve akıllı itibar ailemizde kahramanca bir rakam, her zaman oldu ![]() Zamanla ben zaten elektronik dahil olmak üzere, bilimsel ve mühendislik şeyleri hep sevmişimdir oldukça emindi dördüncü sınıf (yaş = dereceli + 5 yıl) idi ![]() ![]() Bu süre zarfında, IGY (Uluslararası Jeofizik Yılı) başlangıç oldu ve New Jersey noktada parlak, muhteşem bir aurora, gördüğüm her tek damgasını vurdu ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Optik hakkında okumaya başladım ve benim indirimi kurtardı ve bazı Edmund Bilimsel lensler ve küçük refraktör teleskoplar monte emretti ![]() Biri bir bilim programı vardı çünkü ailem beni Poconos, göze çarpan bir yere bir yaz kampına gönderdi yaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Bu benim için iyi döndü ve ben, bilim, matematik, bazı mükemmel öğretmenler vardı ve ben gerçekten sevdim İngilizce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani, kuantum mekaniği, özel görelilik, optik, nükleer fizik ve kozmoloji bir giriş benim için gerçekten olağanüstü bir şeydi ![]() Dönersek, bu programlar oldukça iyi yaptıktan, ben bilimde bir geleceğe sahip olduğuna ikna oldu ve ben bir baş benim yaş başkalarına göre başlamasını çok memnun oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bu başarı ile oldukça iyi hissediyordum, ama annem ve babam, ben küçük bir havuzda büyük bir balık beri hala üniversitede çok çalışmak zorunda olacağını sık sık hatırlattı ve ben ne olduğunu henüz bilmiyorduk büyük bir dünya ![]() Süt sığırı hakkında çok heyecanlandırdı, ama asla babamın bana iki önemli şeyin, istatistik ve matematiği öğrenmeye yardımcı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, benim kohort biraz öne almanın başka bir yolu vardı ve ben üniversiteye döndüğümde bu iyi bir şeydi ![]() Atmosferi iyi hissettim ve öğretim fizik tam bir eğitim sözü bunun en büyük nedeni, üniversite için Swarthmore seçti ![]() ![]() Ben o toprakları üzerinde rekabet umutsuz olduğunu biliyordu, ama zevk değil, beceri ya da yetenek, sebat etmek ve hatta yeniden piyano dersleri aldı, bu dersler bana fizik o kadar iyi yapıyor görünce diğer millet neler hissettiğini anladım ![]() Ben ikinci sınıf fizik içine atlayarak, birinci sınıf fizik ve dalış hakkı ikinci yarısında yeniden biraz ilerisinde atladı ![]() ![]() ![]() Mezunu, David Wilkinson, Princeton'da genç bir profesör, zaman zaman benim onur sınav biriydi ![]() Bana görelilik günlük etkileri hakkında bir soru sordu ve ben bu manyetizma relativistik elektron hareket etkisi, ya da buna benzer bir şey olduğunu söyledi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
John C. Mather Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() John C. Mather HayatıPrinceton mezunu okul için seçti ve bir arkadaşı Varsayım Koleji'nde lise yaz arkadaşım Ted Chang, Ocak ayında Berkeley çeşme üzerinde oturan bana kendini bir fotoğraf gönderildiğinde, oraya gitmek için planlar yapıyordu giymiş kısa kollu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz cimri olmak, Princeton yazdı ve hiçbir kadın öğrenciler vardı çünkü çekilmesi olduğunu söyledi ![]() ![]() Berkeley, ben paylaşmak için büyük bir eski kahverengi shingle ev bulundu ve benim kira çok düşük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk başta ben, benim kahraman Richard Feynman gibi temel bir parçacık fizikçisi olmak istedim düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani 1970 yılında bir tez proje için, ve çeşitli öğretim üyeleri ile görüşmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, testlerden yorulduğunu kazanılmış olduğu doğruydu, bizim aracı üç farklı nedenlerden dolayı işe yaramadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pat Thaddeus, Goddard Uzay Araştırmaları, Columbia Üniversitesi bitişik bir bina içinde yer NASA bir parçası Enstitüsü, ben yeni bir çalışma alanına gitmek için umut ediyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben geldikten sonra NASA Fırsat 6 ve 7 duyuru yayınladı Ancak, yaz aylarında, yörünge, Scout ve Delta fırlatılan uydu misyonları için başka bir ani dönüş aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani 1976 yılı sonbaharında, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) resmi konsept çalışması için karar verdi, ama sadece ekibimiz ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz raporunu sundu ve sonuçlar olumluydu, bu nedenle NASA'nın bize tecrübeli mühendis, yani neredeyse Jerry Longangecker liderliğindeki İEÜ (International Ultraviolet Explorer) bitirmiş olan takım daha büyük bir takım atanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
John C. Mather Hayatı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() John C. Mather Hayatı1980 yılında, Jane evlenmek Hauser (Mike hiçbir ilişkisi), önemli bir karar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() COBE proje üzerinde 1980 yılından geri kalanında, profesyonel hayatımda neredeyse tamamen COBE ile boğuşuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() COBE benim çalışmaları hakkında tam bir biyografik hikayesi gibi bir şey söylüyorum hayal edemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() COBE çalışma tamamlandıktan sonra, ben ne yapacağını merak ediyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JWST My katılımı Yeni Nesil Uzay Teleskobu bir çalışma için ertesi gün bir öneri sunduğunuz soran, 1995, Ed Weiler NASA Merkezinden gelen bir telefon mesajı aldı sonbaharında başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JWST ileri iterek oldum sadece vahşi bir fikir değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtemelen benim çılgın fikir dış güneş sistemi, gezegenler arası toz müdahalesi olmaksızın, doğrudan kızılötesi kozmik arka plan ışığı görmek için minyatür bir teleskop göndermek için ![]() |
![]() |
![]() |
|