10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boris Pasternak Hayatı
Boris Pasternak
Tolstoy'un eserleri babası bir ressam ve illüstratör, annesi tanınmış bir piyanist: Moskova doğumlu Boris Leonidovich Pasternak (1890-1960), oğlu yetenekli sanatçı oldu Pasternak eğitim Moskova'da bir Alman Jimnastik başladı ve Moskova Üniversitesi'nde devam etti Besteci Scriabin etkisi altında, Pasternak, 1904 den 1910'a kadar altı yıl için müzikal kompozisyon çalışmaya başladı 1912 yılında hayatta yaptığı çağrı olarak müzik reddetti ve felsefe eğitimi için, Almanya'nın Marburg Üniversitesi gitti Dört tane ay ve İtalya'ya bir gezi yaptıktan sonra Rusya'ya döndü ve kendini edebiyata adamaya karar verdi
Pasternak ayetin ilk kitapları fark edilmeden gitti Sestra moya zhizn (My Sister Yaşamı), 1922 ve Temy i variatsii (Tema ve Çeşitlemeler), 1923, aşırı işaretlenmiş ikincisi ile sade bir tarzda olsa da, Pasternak ilk Rus çağdaşları arasında önde gelen bir şair olarak bir yer kazanmıştır 1924 yılında o gördüğümüz gibi, 1905 isyanı tasvir Vysokaya bolezn (Sublime Hastalığın), ve detstvo Lyuvers (Luvers Çocukluk), kadınlığın eşiğinde bir genç kız ve psikolojik lirik anlatımı yayınladı Dört kısa öykü koleksiyonu başlık Vozdushnye Puti altında (Hava Yolları), ertesi yıl yayımlandı Leytenant Shmidt Devyatsot pyaty tanrı (Yıl 1905) Teğmen Schmidt, Sivastopol isyan lideri ve kaderi için threnodic üzüntüsünü ifade eden bir şiir: 1927 yılında Pasternak iki uzun çalışmaları için bir konu olarak tekrar 1905 devriminin döndü 1905 devrimi ile ilgili olaylar üzerinde yoğunlaşmaktadır diffüz ama güçlü bir şiir Pasternak suskun otobiyografi, Okhrannaya gramota (Güvenli Davranış), 1931 yılında ortaya çıktı ve sözleri bir koleksiyon Vtoroye rozhdenie (İkinci Doğum), 1932, gelecek yıl izledi 1935 yılında bazı Gürcü şairlerinden çeviriler yayınlanmış ve daha sonra Petöfi, Verlaine, Swinburne, Shelley ve diğerleri tarafından, Goethe, Schiller, Kleist, ve Ben Jonson eserleri ve şiirleri çeşitli Shakespeare'in en önemli dramalar, tercüme Na rannikh poyezdakh (Erken Trenler), 1936 yılından bu yana yazılmış şiirleri bir koleksiyon, 1943 yılında yayınlanan ve genişlemiş ve Zemnye prostory (Earth Geniş Spaces) olarak 1945 yılında tekrar yayınladılar 1957 yılında Doktor Jivago, Pasternak'ın sadece roman - önceki "ayetinde roman" dışında, Spektorsky (1926) - ilk bir İtalyan çeviri ortaya çıktı ve lirik-açıklayıcı ve epik-dramatik birleştirerek bir başarılı girişim olarak bazı eleştirmenler tarafından ilan stilleri İtalyanca ilk otobiyografik bir kroki, Biografichesky ocherk (Özgeçmiş Bir Deneme), 1959 yılında yayınlanan ve daha sonra İngilizce idi Pasternak, 1960 yılında ölümüne dek, Moskova yakınlarında, Peredelkino yaşamış
Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı
Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz
Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Boris Pasternak, 30 Mayıs 1960 tarihinde öldü
|
|
|