Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atasoy, hayatı, sönmez

Sönmez Atasoy Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sönmez Atasoy Hayatı

Sönmez Atasoy Hayatı

Sönmez Atasoy Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü mezunudur

Sönmez Atasoy 1968 yılında Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladıSönmez Atasoy 40 yıl oyuncu ve yönetmen olarak bu kurumda hizmet verdiSanat kurumu tarafından iki defa en iyi oyuncu(Sesem Kocanın Kurnaz Karısı 1973),(Kanlı Nigar) ve en iyi yönetmen(Ana Hanım Kız Hanım)seçildi

Sönmez Atasoyun Yönettiği oyunlar: 1982Dünya Tiyatro Festivalinde Sofya'da(Ana Hanım Kız Hanım),1987 Balkan Tiyatro Festivalinde(Misafir) 1992Taşkent Festivali(Bir Ben Verdır Bende)sergilendi

Sönmez Atasoy 2008 yılında 'Turkish Art Sosiete Of NewYork' Türk tiyatrosunu kurdu Kızı, Fadik Sevin Atasoy'un oynadığı 'Kanlı Nigar' oyununu City Hall'de yönetti Sönmez Atasoy 1975 yılında Cünet Gökçer'in asistanı olarak başladığı sahne öğretmenliğini Ankara ve İzmir Devlet Konservatuarlarında, İstanbul'da MSM okulu, Yedi Tepe Üniversitesi, Haliç Üniversitelerinde sürdürdü

Sönmez Atasoy 11122011'de Isparta'daki dizi çekimleri sırasında kalp krizi geçirdi Ünlü oyuncu 15 Aralık saat 00:15'de kalp durması sonucu hayatını kaybetmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com