Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
der, diderik, hayatı, johannes, van, waals

Johannes Diderik Van Der Waals Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johannes Diderik Van Der Waals Hayatı

Johannes Diderik van der Waals

Johannes Diderik van der Waals, Leyden, Hollanda, Jacobus van der Waals ve Elisabeth van den Burg oğlu 23 Kasım 1837 tarihinde doğdu Doğduğu bitmiş ilköğretim ettikten sonra, o bir öğretmen oldu O klasik diller hakkında hiçbir bilgim yoktu ve dolayısıyla akademik sınavlarına izin olmamasına rağmen, 1862-1865 döneminde boş zamanlarında Leyden Üniversitesi'nde eğitim devam etti Bu şekilde o da matematik ve fizik öğretim sertifikalara

1864 yılında Deventer ikincil bir okulda öğretmen olarak atandı, 1866 yılında, ilk öğretmen olarak Lahey'e taşındı ve daha sonra bu kasabasında orta dereceli okullar bir Direktörü olarak

Bilim üniversite öğrencileri, üniversite sınavları için Van der Waals oturup etkin önce klasik eğitim ile ilgili koşullar muaf sayede yeni mevzuat En Vloeistoftoestand (gaz ve sıvı devletin sürekliliğini), bir defada en önde gelen fizikçileri sırada onu koymak - 1873 yılında de Continuïteit van den Gaz fazla başlıklı bir tez doktorasını aldı O kümeleme bu iki devletin sadece sürekli bir şekilde birbirleriyle birleştirmek olmadığını göstermek, ama onlar aslında aynı olduğunu; bu tezi o gaz ve sıvı halde kucaklayan ileri bir "Devlet denklemi" koymak doğası Van der Waals 'ilk kağıt Bu sonucun önemi, moleküler bilim Van der Waals adını kısa sürede önde gelen isimlerinden biri olacağına hiç şüphe yok ki ", Nature James Clerk Maxwell tarafından yapılan açıklamalar değerlendirilecektir "Bu kesinlikle yazılı olduğu Düşük Hollanda dili" (Maxwell muhtemelen demek istedi "Hollandalı beri de, yanlış olurdu," Düşük-Alman çalışma birden fazla tetkik dikkatini yönetti kendi başına bir dil) Daha sonra, bu ve benzeri konularda çok sayıda makale, Hollanda Kraliyet Bilimler Akademisi'nin Proceedings ve Archives Néerlandaises yayımlandı ve aynı zamanda diğer dillere tercüme edildi

1876 ​​yılında, yeni Yüksek Öğretim Kanunu, üniversite statüsü Amsterdam eski Athenaeum Illustre terfi kurulduğunda, Van der Waals Fizik Profesörü olarak atandı Van't Hoff ve Hugo de Vries, genetikçi ile birlikte, o Üniversitesi ün katkıda bulundu ve başka yerlerden gelen cazip davetlerini rağmen, emekli olana kadar ona sadık kaldı

Van der Waals en yakın nedeni, onun varlığını ifşa T Andrews 'deneyler (1869) için bir açıklama aramaya yol açan bir fenomen olarak hareket tez dikkate alınarak ısı,' tezini konusu faiz R Clausius ' gazlar "kritik sıcaklıklarda" Ona basınç, hacim arasındaki ilişki kurma moleküllerin hacimleri ve moleküller arası kuvvetler (şimdi genel olarak adlandırıldığı şekliyle "Van der Waals kuvvetleri",) dikkate alınması gerekliliği görmek ve Van der Waals 'dahiydi Sıvı ve gazların sıcaklık

Ikinci büyük keşfi çok zorlu bir işten sonra geldi - 1880, Sorumlu Devletler Hukuku telaffuz yayımlandı Bu, kritik basıncı kritik bir sıcaklık gibi basit bir fonksiyon, kritik hacim olarak hacim, sıcaklık ve basınç olarak ifade ise, devlet denklemin genel bir form tüm maddeler için geçerli olan elde olduğunu gösterdi üç sabit beri belirli bir maddenin önemli miktarda ifade edilebilir denklemde a, b ve R, kaybolur Sonunda 1908 yılında H Kamerlingh Onnes tarafından 1898 yılında J Dewar, hidrojen helyuma sıvılaşma yol açan deneyler sırasında bir kılavuz olarak hizmet veren bu yasa oldu 1913 yılında onun düşük sıcaklık çalışmaları için Nobel Ödülü ve sıvı helyum onun üretim ikinci, Van der Waals 'deneyler yürütülmesi için bir sihirli değnek olarak ve bu çalışmaları her zaman dikkate alınmıştır "1910 yılında yazdı Kriyojenik Laboratuvarı Leyden onun teorileri "nin etkisi altında gelişmiştir

On yıl sonra, 1890 yılında, "İkili Çözümleri Teorisi" konulu ilk tez Arşivleri Néerlandaises çıktı - Van der Waals başka büyük bir başarı Termodinamiğin İkinci Kanunu ile ilk W Gibbs tarafından önerilen, heterojen maddelerin denge onun ilmi şeklinde devlet denklemi ilgili olarak, o bir formu onun matematiksel formülasyonlar grafik bir temsilidir varmak mümkün o fark etti, serbest enerji için bir sembol olarak Yunan harfi Psi seçmişti Gibbs, onuruna "Psi yüzey" olarak adlandırılan yüzey denge için önemli idi Ikili karışımların teori, deney, teorisinin tamamen öngörülebilir kritik olayların özellikleri bulundu JP Kuenen tarafından yürütülen ilk çok sayıda dizi yol açtı Bu konuda konferanslar daha sonra Van der Waals ve Ph Kohnstamm Lehrbuch der Thermodynamik (termodinamiğin Ders Kitabı) monte edilmiştir

Mansiyon temel formunu ilk 1893 yılında ortaya çıktı kapilarite Van der Waals 'termodinamik teorisini yapılmalıdır Gibbs, bu içine sıvı yoğunluğu ani bir geçiş üstlendi farklı bir görünüm - Bu, o sıvı ve buhar arasındaki sınır tabaka yoğunluğu kademeli olarak, ama çok hızlı bir değişim varlığını kabul buharı Daha önce bu olayların bir teori kurmuştu Laplace, aksine, Van der Waals moleküllerin kalıcı, hızlı hareket olduğu görüşünü de düzenledi Kritik sıcaklığı yakınında fenomene ilişkin deneyler, Van der Waals 'kavramları lehine karar verdi

Van der Waals aşağıdaki özellikle belirtilmelidir olan sayısız onur ve ayrımlar, layık görüldü Cambridge Üniversitesi'nden fahri doktora aldı; İmparatorluk Institut de France ve Royal Berlin Bilimler Akademisi karşılık gelen üyesi, Moskova, İrlanda Kraliyet Akademisi ve Amerikan Felsefe Topluluğu Natüralistler Derneği onursal üyesi yapıldı; Kraliyet Bilimler Belçika Akademisi ortak üyesi ve ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Londra, Roma Accademia dei Lincei Chemical Society yabancı üyesi

1864 yılında, Van der Waals erken vefat etti Anna Magdalena Smit ile evlendi Yine hiç evlenmemiş Bunlar, üç kızı ve bir oğlu vardı Jacqueline Elisabeth, geçmişi ve iyi bilinen bir Şair bir öğretmen oldu; ve bir İngilizce öğretmeni olan Johanna Diderica, kızlarına annesinin erken ölümünden sonra, evin koştu ve babası sonra baktım, Anne Madeleine Oğlu Johannes Diderik Jr, Groningen Üniversitesi 1903-1908 Fizik Profesörü olan ve daha sonra Amsterdam Üniversitesi Fizik Başkanı babasının yerine geçmiştir

Van der Waals 'ana canlandırmalarından özellikle ülkenin, yürüme, okuma vardı 8 Mart 1923 tarihinde Amsterdam öldü

Nobel anlatım, Fizik 1901-1921, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1967

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com