![]() |
Jerome Karle Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jerome Karle HayatıJerome Karle Ben, kendi üyeleri arasından bir dizi sanatsal insanların bir ailenin çocuğu olarak 1918 yılında New York'ta doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem, mükemmel bir piyanist ve orgcu ve ben profesyonel bir piyanist olacağını umutlarını biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() New York kamu okul sisteminin okullara devam ayrıcalığına sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, her fırsatta katılan yakındaki okyanus yüzme spor bir dizi zevk, bir oyun özellikle bazı metropol alanlarda, dokunmatik futbol kuralları ortadan kaldırmak biraz zor siyah topu ile oynanır ve en iyi bilinen tek duvar hentbol, denir mücadele ve yerel itfaiye departmanı tarafından büyük bir park sel ile kolaylaştırılmış oldu buz pateni çürükler ![]() 1933 yılında New York City College girdi ve ilk bakışta, bir mücadele biraz bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kısa bir aradan sonra, Albany, New York Eyaleti Sağlık Bakanlığı ile çalışmak için gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık Bakanlığı okul mezunu dönmek için ise yeterli para kazanmak amacım oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1944 yılında, Michigan Üniversitesi, Kimya Bölümü öğretim görevlisi olarak Deniz Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve Isabella bir proje üzerinde çalışmaya gitti ![]() ![]() ![]() Biz de 1946 yılında Deniz Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı Washington sürekli olarak çalışmaya gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bu ve araştırma faaliyetlerini bir adım pek eksik devam ederken, Isabella, 1955 yılında Jean, 1950 yılında ve Madeleine, 1946 yılında üç çocuk, Louise mothered ![]() ![]() Centrosymmetric kristalleri için ortak olasılık dağılımı elde edilen olasılık ölçüleri ve formüller içeren yapı tayini için prosedür ilk uygulamaları 1950'li yılların ortasında US Geological Survey meslektaşları ile işbirliği içinde yapıldı ![]() ![]() 1960'lı yıllarda, benim laboratuvar noncentrosymmetric yanı sıra centrosymmetric kristalleri kapsayacak geniş uygulanabilirliği kristal yapı tayini için bir prosedür geliştirmek için yoğun bir program vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1960'lı yıllarda, ben onu araştırmaların bazılarında Isabella ile işbirliği yaparak noncentrosymmetric kristalleri analiz prosedürleri olasılık ölçüleri uygulamak için temel onu varyans formülü ile türetilmiştir ![]() ![]() ![]() 1950 ve 1960 boyunca, gaz elektron kırınımı bir ilgi sürdürdü ve iç rotasyon ve uyarma süreçleri ile ilgili tutarlı bir kırınım bazı deneysel ve teorik çalışmalar yaptı ![]() ![]() 1970 yılında, ben determinantal eşitsizlikler daha kısıtlayıcı daha yüksek ve daha yüksek mertebeden belirleyicileri dayalı faz tayini için "teğet formül" derivasyon kristal yapı analizi teorik çalışma devam etti ![]() ![]() ![]() Ben teğet formül kullanımı ile makromoleküler yapısı bazı ayrıntılandırmaları benim laboratuvar Wayne Hendrickson ile katıldı ve aynı zamanda John Konnert Wayne Hendrickson makromoleküller için kısıtlı bir arıtma tekniği ile bazı erken katılımı vardı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jerome Karle Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jerome Karle HayatıBen bu konuda eskiden olduğu bir ilgi başlattı makromoleküler yapısının belirlenmesi için anormal dağılım uygulamada bazı değerli gelişmeler sonunda 1970 Wayne Hendrickson yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni analitik yöntemleri ve uygulamaları geliştirme katılmanın yanı sıra, zaman zaman öğrettim, University of Maryland University College matematik ve fizik, ben yıllar boyunca kristalografisi işlerine etkin bir rol almış gibi, örneğin, Kristalografi (1981-1984) Uluslararası Mimarlar Birliği Başkanı ve gaz molekülleri, amorf katılar, elyaf, kristaller ve kristal makromoleküller içinde değişen geniş bir yelpazede konuları araştıran bir laboratuvar keyif aldık ![]() , Benim bütün evli yaşamı boyunca, hem teknik ve hem de manevi eşimin güçlü destek oldu ![]() ![]() ![]() Les Prix Nobel ![]() Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı ![]() ![]() Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1985 Zeyilname, 1992 Bu biyografi 1985 yılında yazılmış bu yana gelişmeler, 1980 yılında yayınlanan multiwavelength anormal dispersiyon tekniği için lineer cebirsel teorisi uygulamaları makromoleküler yapı analizi yapılmıştır var ![]() ![]() ![]() Nobel Ödülü Makbuz bana, benzeri görülmemiş bir dereceye kadar, bilim ve diğer entelektüel ve sanatsal takipçiliği kariyer bekliyoruz gençlerle temas fırsat verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Dernekleri, cesaret, çocukların tam ve elde edilebilir olan herkese açık bir eğitim sistemi becerilerini geliştirmek için bir çerçeve sağlamak gerekir ![]() ![]() ![]() Bu dünya çok büyük sosyal, ekonomik ve siyasi sorunlar değil, hangi endişe çevre ve doğal kaynakların en az vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaygın eğer çok uzak, çok sık, toplumsal bozulma ve şiddete yol açtığı çok sayıda sosyal stresler giderici doğru gideceğini, tüm insanların onuruna saygı ![]() Dünyamız gitmek için uzun bir yol var ![]() Barış ![]() Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1992 Lahikası, Nisan 2006 Şüphesiz bildiğiniz gibi, 1985 yılında Nobel Ödülü, benim alındığı zamandan bu yana, hayatımın önemli ölçüde değişmiştir ![]() ![]() ![]() Eşim, Isabella, ve hala biz geçmişte birçok kez işbirliği rağmen Washington, DC Deniz Araştırma Laboratuvarı düzenli çalışması için, özellikle kimya sorunların çözümünü kolaylaştırmak için kuantum mekaniğinin kullanımı ile ilgili olduğunu karmaşıklığı nedeniyle şimdiye kadar oldukça sınırlı kalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Bilim alanında Nobel ödülü elde en dikkat çekici özelliklerinden bazıları da gençler kendilerini teşvik etmek için zaman ayırın seçkin kişilerin toplantılar şeklinde ortaya çıkan önemli konular ve etkinliklere katılmak için davetiye kendilerini ifade fırsatları bilim bir yaşam için ![]() ![]() ![]() Polonya, eşim ve ben, birkaç yıl için, yıllık ders programlarının birinde katıldığı başka bir ülke ![]() ![]() ![]() ![]() Ben benim araştırma programı yıllar içinde çok değişmiş olduğunu belirtmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|