Ronald G.W. Norrish |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ronald G.W. NorrishRonald GW Norrish Ronald George Wreyford Norrish, 9 Kasım 1897 tarihinde Cambridge yılında doğdu Babası, Devonshire Crediton, bir yerli, bir genç Eczacı olarak, Boots, Kimyacılar erken dükkan açmak için Cambridge geldi ve onun uzun ömürlü geri kalanı için orada kaldı Yerel Kurulu okulda onun erken yıl geçirdikten sonra, Norrish Perse Gramer Okulu, 1910 yılında bir burs aldı O, genç bilim adamları gelecek vaat eden adanmış ve bireysel yardım verdi özellikle Rouse, Turnbull ve Hersch, derin şükranlarını onun erken öğretmenler ile hatırlar 1915 yılında Doğa Bilimleri Emmanuel College, Cambridge bir giriş burs almış, ancak Kraliyet Topçu Fransa'da hizmet için bir komisyon ile 1916 yılında ayrıldı Mart 1918'de savaş esiri ve ilk Rastatt ve daha sonra Polonya'da Graudenz, Almanya savaşın geri kalanını geçirdim 1919 yılında ilk kez bir öğrenci olarak ve bir Üyesi olarak 1925 sonrasında bu yana kalmıştır nerede iade, Emmanuel College döndü Norrish erken araştırma, canlı Fotokimya, o ilk çalışmaya başladı gözetim altında Eric Redeal (şimdi Sir Eric Redeal) ilham kaynağı oldu 1925 yılında Demonstrator yapılan ve 1930 yılında, Cambridge Kimya Bölümü Fizikokimya Fizikokimya ilk Profesörü ölümü üzerine Humphrey Owen Jones, Öğretim Görevlisi, Dr TM Lowry, 1937 yılında Profesörlüğe atandı O Üniversitesi Fizikokimya Onursal Profesör olarak emekli, 1965 yılına kadar sandalye işgal etti Norrish Fotokimya ve Reaksiyon Kinetiği, Yakma ve Polimerizasyon dahil alanlarında geniş bir yelpazede araştırma gerçekleştirdi birçok yetenekli öğrenciler ile ve onlarla çalışmak için iyi bir servete sahip olmuştur Geliştirilen Kimyasal Kinetik çalışma olarak, iş onun okul genel Kimyasal Kinetik Fotokimya ve Spektroskopi önemini ortaya çıktığı bir sonucu olarak, meşgul olduğu çalışmada çeşitli yönleriyle şanslı bir uyum vardı Tüm bu ne yazık ki 1940 yılında geçici bir durma noktasına getirildi Ikinci dünya savaşı sırasında, Fizikokimya Anabilim Dalı doğrudan ve öğretmek için hala devam ederken, Norrish, çeşitli bakanlıklar ile ilgili araştırma çalışmalarının iyi bir anlaşma ile ilgili ve çeşitli hükümet komitelerinde arkadaşları ile işbirliği yapmayı başardı Araştırma çalışmaları, kimyasal reaksiyonlar, kısa ömürlü transientler gözlemleme nesne ile başlamıştır recommenced iken 1945 yılında savaştan sonra oldu Onun öğrencisi, şimdi Profesör George Porter ile işbirliği içinde bu Flash Fotoliz ve Kinetik Spektroskopi Fotokimya ve Reaksiyon Kinetiği daha sonraki gelişimi üzerinde önemli bir etkisi olmuştur gelişimine yol açtı ve dünyanın birçok yerinde çalışan işçilerin elinde kimyasal tepkime tüm yönleriyle incelenmesi için güçlü bir teknik olarak gelişmeye devam 1926 yılında Ronald Norrish Cardiff Wales Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Annie Smith ile evlendi Çiftin iki kızı ve dört torunu var Çok onların zaman seyahat harcanmıştır Norrish Chemical Society Kurulların görev, Faraday Society 1951-1955 ve 1957 yılından itibaren 1959 Başkan Yardımcısı olduğu Kimya Kraliyet Enstitüsü Konseyi Başkanı oldu 1958 yılında Chemical Society Liversidge konuşmasını yaptı, Kimya Derneği, 1965 yılında ve 1966 yılında Royal Society Bakerian Ders Faraday Memorial Anlatım 1961 yılında İngiliz Kültür Derneği Bölüm B (Kimya) Başkanı ve Gunmakers Muhterem Şirket aynı yıl içinde esnaf cemiyetinin yapıldı 1958 yılında D de l'U fahri doktora unvanı aldı Paris Sorbonne ve aynı zamanda onursal derece D Sc 1965, Liverpool ve Lancaster (1968) ve British Columbia (1969), Leeds ve Sheffield O, bir Polonya Chemical Society üyesi ve onursal Membre d'honneur Paris'teki Societe de Chimie Fizik O bir yabancı Bilimler Polonyalı ve Bulgar Akademileri, Göttingen Bilimler Akademisi karşılık gelen bir üyesi ve Liege Kraliyet Bilimler Derneği üyesidir Uppsala ve New York Bilimler Akademisi Kraliyet Bilimler Derneği onursal üyesidir O Kimya Kraliyet Enstitüsü (1926), Royal Society (1958), Lewis Yanma Enstitüsü (1964) madalya, Faraday Chemical Society (1965) madalya ve Davy madalyası MELDOLA madalya aldı Longstaff madalyası (1969) O 1936 yılında Royal Society üyeliğine seçildi ve halen Cambridge onun bilimsel etkinliklere kovuşturma devam etmek çabasındadır 1965 yılında emekli işaretlemek için, eski arkadaşları ve genç meslektaşlarıyla çok sayıda İngiltere, akademik ve endüstriyel çalışmalar içinde ve yurt dışında seçkin mevkilere "Photochcmistry ve Reaksiyon Kinetiği" başlıklı bir çalışma yayınlamak için işbirliği yaptı Onlara ve o 50 yıldır birlikte çalıştığı tüm diğerleri de derinden minnettar olduğunu |
|