Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gard, hayatı, martin, roger

Roger Martin Du Gard Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roger Martin Du Gard Hayatı

Roger Martin du Gard

Neuilly-sur-Seine doğumlu Roger Martin du Gard (1881-1958), en iyi Paris liseleri öğrencileri iki katıldı ve 1906 yılında arkeolojik bir konu hakkında bir tez ve Ecole des Chartes arşivcisi derecesi ile mezun oldu

-yazı uzmanı Bu eğitim, tarih ve burs için o ince ayrıntısına kadar titiz bir gerçekçilik ve dikkat bağlıyor

Martin du Gard ilk başarısı, eski okul arkadaşı Gaston Gallimard tarafından 1913 yılında yayınlanan romanı Jean Barois idi

Les Thibault tematik malzeme öngörüyor

Büyük ölçüde diyalog formu, Jean Barois iki dünya görüşlerine, derinden bölünmüş bir yaşam hikayesi Katolik Kilisesi ve bakan ve mastering gerçeklik Düşünce, korkusuz, hümanist felsefe bu 1920 yılında köylü saçmalık Le Ahit du Père leleu yayınladı Nouvelle Revue Française daire bağlı oldu ve Gide, Copeau ve J Schlumberger yakın oldu

Martin du Gard ön hatları neredeyse tamamen geçirdi Birinci Dünya Savaşı yıllarından sonra, L 'üç cilt olarak doruğa «roman-destansı» Les Thibault, yazma, kendi zamanının en sadık

été 1914 [Yaz 1914]

Roman serisinin oniki bireysel miktarlar 1922 ve 1940 yılları arasında ortaya çıktı

Les Thibault, Birinci Dünya Savaşı patlak vermeden önce dünyanın anıtsal bir resim

Onun akrabaları daha ağırbaşlı kaderlerini arka plana karşı komplo izleri, bir üst-orta sınıf bir ailenin asi oğlu Jacques Thibault tarihinin başıboş Bu çalışma, mücadele ve bunu durdurmak için onun deli girişiminin başarısızlığı patlak kahramanı umutsuzluk ayrıntılı bir hesap verir Dağılmasına ya da rahatlamak için yazılmış çeşitli küçük eserler, drama Un Taciturne (1932) [Bir] Sessiz, kısa roman confdence Africaine (1931) [Afrika Gizli] ve köy skeçler oluşan bir koleksiyon, Vieille Fransa (1933) [

Postacı]

Onun Notlar sur André Gide 1913-1951 [André Gide anılar] 1951 yılında ortaya çıktı Martin du Gard tüm eserleri 1955 yılında iki cilt olarak yayımlandı

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Roger Martin du Gard, 22 Ağustos 1958 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com