Prof. Dr. Sinsi
|
Robert Schrieffer Hayatı
Robert Schrieffer
John Robert Schrieffer Illinois Oak Park, Mayıs 31, 1931, John H Schrieffer ve eşi Louis (kızlık soyadı Anderson) oğlu doğdu 1940 yılında, aile Manhasset, New York Eustis, Florida, narenciye sektöründe aktif oldu ve 1947 yılında taşındı
Eustis Lisesi'nden 1949 yılında mezun olduktan sonra, Schrieffer iki yıl boyunca onun junior yıl sonra fizik değiştirildi, elektrik mühendisliği alanında ihtisas Massachusetts Institute of Technology, kabul edildi O çoklu Profesör John C Slater yönetimindeki ağır atomların yapısı üzerinde bir lisans tezini tamamladı MIT'de, o hemen Profesör John Bardeen araştırma başladı Illinois Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başladı geliştirilen bir katı hal fiziği faiz takip Schrieffer yarı iletken yüzeyler üzerinde elektrik iletimi ile ilgili bir sorun çalıştıktan sonra, çeşitli yüzey sorunları teorisi uygulayarak, laboratuvarda bir yıl geçirdi Üçüncü yıl lisansüstü eğitim yılında doktora tezini oluşturan süperiletkenlik teorisi, gelişmekte olan Bardeen ve Cooper katıldı
O o süperiletkenlik araştırmalarına devam Birmingham ve Niels Bohr Institute, Kopenhag Üniversitesi Ulusal Bilim Vakfı görevlisi olarak akademik yıl 1957-1958 geçirdi Chicago Üniversitesi'nde asistan profesör olarak bir yıl sonra, bir öğretim üyesi olarak 1959 yılında Illinois Üniversitesi döndü 1960 yılında, o yıl Noel evli Anne Grete Thomsen nişanlandılar sırasında yaz bir ziyaret için Bohr Enstitüsü, geri döndü
1964 yılında Mary Amanda Ahşap Fizik Profesörü olarak atandı nerede Schrieffer, 1962 yılında Philadelphia'daki Pennsylvania Üniversitesi'nde öğretim katıldı 1980 yılında, 1984 yılında California, Santa Barbara ve Başbakanı Prof konumuna Üniversitesi'nde profesör olarak atandı 1984-1989 Santa Barbara Teorik Fizik Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı 1992 yılında Üniversitesi, Florida Eyalet Üniversitesi Ulusal Yüksek Manyetik Alan Laboratuarı'nın Profesör ve Baş Bilim atandı
Technische Hochschule, Münih, Cenevre, Pennsylvania, Illinois, Cincinnati, Tel-Aviv, Alabama Üniversitelerinde onursal derece tutar 1969 yılında Andrew D White Profesör-Büyük olarak altı yıllık bir dönem için Cornell tarafından atandı
|