Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, mulliken, robert

Robert S. Mulliken Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Robert S. Mulliken Hayatı

Robert S Mulliken

Robert Sanderson Mulliken, 7 Haziran 1896, Organik Kimya Profesörü Samuel Parsons Mulliken, oğlu ve Katherine W Mulliken Newburyport, Massachusetts, yılında doğdu O Mary Helen von Noe, 24 Aralık 1929 ile evlendi Onların çocukları Lucia Maria (Bayan John P Heard) ve Valerie Noe

Mulliken bir Lisans aldı Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, Mass 1917 yılında Lisans ve Doktora , 1921 yılında Chicago, Illinois, Üniversitesi'nde derece

Mulliken değerlik teorisi ve moleküler yapısı derin bir ilgi olmuştur Moleküler orbitaller fikir açısından başta olmak üzere, moleküllerin elektronik devletlerin teorik sistemli izotoplar ve iki atomlu bant spektrumları Onun daha önceki çalışmaları izledi Bu elektronegativite, dipol momentleri, ve değerlik-devlet enerjiler üzerinde çalışmaya dahil edilmiştir Elektronik spektrumlarının teorik yorumunu mutlak şiddetlerinin yazıları bir sonraki serisi konjuge organik moleküller üzerinde hesaplamalar ve kuantum mekanik hyperconjugation kavramını açıklamaya götürdü Moleküler orbital teorisi temel kuantum mekanik sorular ve bağ enerjileri önlemler olarak atomlararası örtüşme integrallerin kullanımı ile ilgili çalışmaları takip etti Bir yandan, onun daha yakın tarihli bir çalışma, moleküler kompleksleri yapı ve spektrumlar kapsamlı ele, diğer yandan (daha önceki çalışmaları uzanan ve gelişmekte olan) yapısı ve spektrumları hidrojen, helyum, azot ve diğer küçük moleküller

Guggenheim Bursu, Almanya ve Avrupa, 1930 ve 1932-1933; Fulbright bursiyeri, Oxford Üniversitesi, 1952-1954; Misafir Öğretim Üyesi, John Koleji, Mulliken Ulusal Araştırma Konseyi Üyesi, Chicago Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi, 1921-1925 Oxford, 1952-1953; Junior Kimya Mühendisi, Maden Bürosu, ABD İçişleri Bakanlığı, Washington, DC 1917-1918; Kauçuk Araştırma, New Jersey Çinko Şirketi, Pennsylvania, 1919 yılında Yardımcı

Fizik Doçent, Chicago Üniversitesi, 1928-1931; Fizik Profesörü, Chicago Üniversitesi, 1931-1961 Yardımcı Doçent, Fizik, Washington Square College, New York Üniversitesi, 1926-1928 akademik kariyerine aşağıdaki mevkileri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com