![]() |
Carl E. Wieman Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carl E. Wieman HayatıCarl E ![]() Corvallis, Oregon adlı küçük bir kasabasında 26 Mart 1951 tarihinde doğdu ![]() Bir kaç yıl önce yeni evli anne, biraz gecikmiş öncülerinden gibi N ![]() ![]() Babam kereste sektöründe çalışmaya başladı ve benim çocukluk sırasında, bir kereste fabrikası sawyer olarak çalıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Douglas köknar ağaçları yüksek ormanlarında dolaşan gençlik geçirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kings Valley dereceli okul, ilkokul 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hala, periyodik tablo ve nasıl bu yapıların çeşitli kimyasal özellikleri ve moleküler reaksiyonlar belirledi atomların yapıları yaptığı açıklamalar (herhangi bir malzeme benim üniversite derslerinden çok daha iyi!) Hatırlıyorum ![]() 7 ![]() ![]() Biz sadece bir odun sobası yerine merkezi ısıtma sistemi ve ön çıkış gerçek bir döşeli bir cadde vardı bir evin içine taşındı zaman, benim için önemli bir kafa bir gündü! Ben çok sosyal bir çocuk olmasına rağmen, Corvallis biraz daha rahat arkadaşları bana sağladı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gerçek bir matematikçi tarafından görüntülenebilir matematik zenginliği, hatta ilköğretim geometri, bir bakış elde etmek için bir ödüllendirme ve gözlerini açan bir deneyim oldu ![]() Ve tabii, bu yaşta, ben iki ondört yaşındaki çocuklara kişisel eğitim sağlamak için her gün birkaç saat geçirdikten bir üniversite profesörü ile ilgili olağandışı bir şey vardı fark etmedi ![]() Brook ve ben de şeyler inşa ve araştırma projelerinin her türlü dalmış kaç saat harcadı ![]() Ben doğaçlama deneysel sorunlara çözümler yetenek ve zevk kadar bu homebuilt projeler için geri gittiğini düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Bu anlamda, genellikle, eğitim, örgün öğretim ile sınırlı olmuştur öğrenci eksik gördüğünüz biridir ![]() Lise boyunca, ama hiçbir zaman oldukça sınıfın üstündeki iyi bir öğrenci oldu ![]() ![]() ![]() Her zaman bilime ilgi olmasına rağmen, benim en unutulmaz sınıflar edebiyat ve yazma ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lise notları, üstün olmasa da, beni MIT kabul almak için yeterli idi ![]() ![]() ![]() ![]() Her ikisi de benim ebeveynlerin üniversite mezun ve welleducated ailelerin gelmişti ![]() Dedem Henry Wieman Chicago Üniversitesi İlahiyat oldukça iyi bilinen bir profesör oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Carl E. Wieman Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carl E. Wieman HayatıBenim, her şeyin dışlama yoğun belirli bir faaliyetini sürdürmeye eğilim ve benim en çok dikkat çeken güçlü ve zayıf yönleri biridir ![]() Satranç "emekli" sonra, benim odak tenisi döndü ![]() MIT gitti sonra devam etti ve benim birinci sınıf intercollegiately oynadı ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki benim oldukça sert bir rekabet sürücü benim sınırlı fiziksel kapasiteleri aştı ve birkaç küçük yaralanmalar hayatta sonra duvarlar ve, squash ve tenis aşırı uygulama ciddi sağ dirsek hasar vardı benim birinci yıl sonuna kadar kendimi atarak neden Birkaç başarısız tedavilerden sonra, sonra sol elini oynamak için açık ve kolej benim ikinci yıl erken tekrar üniversitelerarası düzeyde hem de spor rekabetçi olabilmek için başlangıç oldu ![]() ![]() Ben fizik benim tam yönelttiler ancak o zaman oldu ![]() Tahmin edebileceğiniz gibi, Oregon ormanda MIT olacak çok bir kültür şoku oldu ![]() ![]() ![]() Ben fizik olarak gitmek istediğini söyledi MIT'de başladığımda özellikle yedinci sınıf, ışık ve atomların davranış bu yana en azından fizikte genel bir ilgi olmasına rağmen, ben tamamen ikna olmuş değildi ![]() Ancak, bu seminer ve fizik konusunda rahat kadar uzanan tartışmalar sonra Al Hill beni teşvik ve araştırmada yer almak gerektiğini önerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil kereste, büyük bir konveyör zincir değirmen çıktı, benim işim uygun kazık çekin ve yığını oldu ![]() Bu yorucu bir işti, bana ne gibi reel işgücü net bir tat verdi bir ![]() ![]() Ben hızlı bir şekilde derin bir lisans araştırma yapan oldu ve lisansüstü okul için sol kadar Dan Kleppner araştırma grubunda çalışmaya devam etti ![]() Ben bu çok daha ilginç ve eğitici bir ders alarak daha bulundu ve hızlı bir şekilde mümkün olduğunca az dersleri alan bir felsefe benimsemiştir ![]() ![]() ![]() Benim birinci yılın son birkaç hafta (ve korkunç final sınavları), Vietnam Savaşı boyunca kitlesel protestolar nedeniyle iptal ve sonraki yıllarda normal sınıflar için alternatifler çeşitli türlü deneyler katılmak için birçok fırsat vardı ![]() Tüm bu alternatifler tüm avantajlarından aldı ve oldukça gevşek gereksinimleri ve gözetim ![]() ![]() ![]() ![]() (Ya da) bu alışılmışın dışında eğitim rağmen, fizik ile ilgili birçok sınıf arkadaşlarından daha çok daha coşkulu, yanı sıra kuantum mekaniği gibi birçok temel kavramların çok daha iyi bir kavrayışa sahip sona erdi ![]() Tabii ki, sorunların resmi çözümünde oldukça zayıftı, ve ben hala lisans müfredat standart malzeme çok öğrendim değil ![]() Ancak, bazı malzeme bilmek gerekiyordu, ben dışarı gidiyor ve sınıf arkadaşlarım için tipik değildi keşfedilen bir şekilde kendimi öğrenme tamamen rahat ![]() ![]() ![]() Bazı olağanüstü bir öğrenci, çünkü bu sadece işe yarayabilir iddia, daha tipik bir öğrenci, çok sayıda kurs ve sınavları ile resmi bir müfredat almakla yükümlü olmalıdır ![]() Ancak, bu sıradışı "eğitim" almadan önce bir fizik öğrencisi olarak özel bir şey olduğunu göstermek için çok az olduğunu belirtmek olabilir ![]() ![]() ![]() Ben bir lisans olarak son derece araştırmaya dahil oldunuz ![]() ![]() ![]() Bu Kleppner grup atom fizik okumaya lazerlerin kullanımına geçmeden başlangıcı oldu ![]() Ben zaman patlatma atomların atom rezonans hattı ayarlı ve olanları dikkatle bakarak bir dye lazer ile geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dye lazer ile İşim bana dar bant boya lazerler ve uygulamaları Ted Hänsch tarafından yapılmaktadır atomik spektroskopi heyecan verici gelişmelerin farkında ![]() Yani, çok daha üstün bir hava ve daha rahat bir akademik atmosfer ile birlikte bana, MIT, Stanford mezunu okul için taşınmaya ikna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim tez çalışması için sonra kutuplaşma spektroskopisi tekniğini geliştirmek için gitti ve ilk single modu sürekli dalga dye lazer 480 nm dalga boyunda inşa 1S Lamb kayması ölçümü daha da geliştirmek ve 1S-2S izotop kayması belirlenmesinde büyük ölçüde artırmak için ![]() Ben benim doktorasını tamamladıktan yaklaştığında, atomların paritesi ihlali konusuyla ilgilenmeye başladı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Carl E. Wieman Hayatı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carl E. Wieman HayatıBu elektrozayıf birleşme teorisinin öngördüğü, ancak görülmüştür ![]() Bu temel fizik test etmek için atomların hassas spektroskopi kullanarak benim tez çalışması için doğal bir sonraki adım gibi görünüyordu ![]() ![]() ![]() Ben bu çalışmaları takip etmek, Michigan Üniversitesi'nde asistan araştırmacı olarak bir pozisyon aldı ![]() Ben Bill Williams 'atomik hidrojen kullanarak mikrodalga spektroskopisi bu parite ihlali ölçmek için devam eden deney katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan kısa bir süre sonra, atomik paritesi ihlali deneyler nasıl tarif etmek için biraz farklı bir formülasyon geliştirdi ![]() Bu bana büyük bir çeşitlilik farklı deneysel yaklaşımlar hassasiyetleri nasıl karşılaştırmak için açık bir şekilde görmek için izin verdi ![]() Aynı zamanda ben de giderek hidrojen deneme ile hayal kırıklığına uğramış ve yeni formülasyon, sezyum lazer spektroskopisi kullanarak, oldukça farklı bir yaklaşım, çok daha iyi bir başarı şansı olurdu benim için açık hale geliyordu ![]() Çeşitli nedenlerden dolayı, bu uygun bir faaliyet olduğunu bölüm başkanının ilk alan güvenceler sonra, on my own sezyum deney takip etmeyi seçti ![]() ![]() Departman siyasetinde naif genç bir yardımcı doçent olarak oldukça savunmasız ve Michigan sonraki yıllarda zor bir zaman vardı ![]() Ancak, bu süre içinde, Sarah Gilbert ve Araştırma Corporation ve sonra NSF fon almak mümkün ve iyice sezyum atom PV ölçmek için yeni bir deneysel yaklaşım geliştirmek için kullandı ![]() ![]() Daha sonra bu zor deney uygulamak için yüksek lisans öğrencileri Zengin Watts ve Charlie Noecker yoğun çalıştı ![]() 1984 yılında biz yaklaşımın uygulanabilirliğini göstermek için yeterli ilerleme yapmış, ve bu Boulder Colorado Üniversitesi'nde öğretim üyeliği konumuna bir teklif çekti ![]() ![]() Yıl 1984 benim için çok aktif biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra yeni işler ve yeni bir laboratuvar başlatmak için Boulder döndü ![]() Çok çok zor iş ile birlikte Jila ve Boulder Fizik Bölümü, destekleyici bir ortamda, bize dört Sarah, Zengin, Charlie ve kendimi, hızlı bir ilerleme yapabilmek ve bir yıldan az bir sürede tamamlanmıştır sezyum paritesi ihlali ilk ölçümü ![]() ![]() O, bu konuda bir dizi dikkat çekici atom fiziği grupları tarafından sürdürülen bir zamanda atom eşlik ihlali ölçüm oldu ![]() Bizim sonucu kendimi ve dünyanın geri kalanı ben bir kariyer olarak araştırma fizikçi olurdu için de kurulmuş; Michigan yetersiz başarıları benim yedi yıl boyunca ciddi şüphe içine batmış bir şey ![]() ![]() Grubuma sonraki 15 yıl boyunca, bugüne kadar doğruluğu iyileştirilmesi ile, bu uzun ve zorluk deney iki daha fazla nesiller yürütülen vardır ![]() Ben, ben, çok yetenekli ve akıllı bir fizikçi bir eşi olan (aynı zamanda tabii ki harika bir kişi olmak üzere) benim kariyer kazanmıştır muazzam avantajları söz başarısız olursa ben gafil olurdu ![]() ![]() ![]() , Fizik hakkında Sarah konuşurken, her zaman yeni fikirler için sayısız ilham sağladı, ve çok kötü bir fikir olarak iki kez göz ardı kritik kusurları ortaya koymuştur ![]() Aynı zamanda araştırma ve zaman zaman olağanüstü talepleri anlamak ve paylaşmak benim takıntısı ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü nesil lazer soğutma ve yakalama ve sonuçta BEC benim tutulumuna yol açan parite ihlali deney için gerekli olan diyot lazer teknolojisinin geliştirilmesi ![]() ![]() Bu lazerler kullanarak, önceki çalışma Hall ve Phillips tarafından ne için kullanıldığını maliyetinin yaklaşık% 1 oranında yavaşlama atomları sonuçlandı ![]() Daha sonra lazer soğutma ve yakalama giderek ilgilenmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Benim için şahsen, maliyet ve komplikasyon bu azalma, maliyet ve çaba artık oldukça mütevazı olduğu için, nispeten daha az risk ile lazer soğutmalı atomlar içeren spekülatif yönün çeşitli keşfetmek için bir fırsat sundu ![]() Böyle bir hızlı deney bir manyetik tuzak optik tuzak fotonlar tarafından dayatılan bulduklarını sınırları önlemek için soğutulur ve tuzak atomları lazer geçmek için ![]() manyetik tuzak daha fazla soğutma BEC ulaşmayı ![]() Neyse ki Eric Cornell BEC hedefi takip etmek sadece o zaman (1990) bana katıldı ![]() Bizimki günümüze kadar devam etmiştir olağanüstü bir dostu ve etkili bir ortaklık olduğu ortaya çıktı ![]() BEC Bizim peşinde şimdi iyi belgelenmiş tarihidir ![]() Son birkaç yıl içinde giderek Fizik lisans eğitimi geliştirmek için çalışıyor ve zamanlı dengeleme ve benim araştırma arasında yer haline gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|