Prof. Dr. Sinsi
|
Robert F. Curl Jr. Hayatı
Robert F Curl Jr
Alice, Teksas 23 Ağustos 1933 tarihinde doğdu Babam bir Metodist bakanı vardı ve annem o zaman bir ev hanımı dediği oldu Ben, birkaç yıl benim yaşlı bir kız kardeşi Mary, var O günlerde, Methodist bakanlar sık sık taşınmış ve bir çocuk olarak ben çoğunlukla güney Texas küçük kasabalarda bir arkaya yaşadı: Alice, Brady, San Antonio, Kingsville, Del Rio, Brownsville, McAllen, Austin, San Antonio Bu süre zarfında kilise hiyerarşisi babam şeyler yapılır ve çatışmaların çözümünde az yetenekli insanları örgütleme yeteneğine sahip yetenekli bir yönetici olduğunu kabul etti Ben yaklaşık dokuz zaman babam artık bir kilisenin papazı değil, bir bölge üzerinde kilise faaliyetleri bir danışman oldu Gibi yargılayıcı ilgi merkezi olma kurtulmuş olarak bu benim için büyük bir rahatlama oldu "vaizin evlat "
Yetişkinliğe ulaşıldığında zaman babam evrensel, adil, nazik ve akut bir zihin ile nazik adam gibi saygıyla karşılandı O gerçekten merkezinde başladı Methodist Hastanesi başlatmak için sert ve etkili bir şekilde çalıştı olarak onun en kalıcı anıt San Antonio Medical Center olacak
Ben dokuz yaşındaydım, annem ve babam bana bir kimya seti verdi Bir hafta içinde, ben bir kimyager olmaya karar vermişti ve bu seçim titriyordu asla Ben büyüdükçe, daha sofistike değil, kimya ilgim daha yoğun büyüdü Tabi ki okul programında hiçbir kimya lise kadar vardı
Ben bir çocuk olarak, özellikle seçkin bir öğrenci değildi Benim notları iyiydi ama benim herhangi bir parlaklık daha kararlı çalışması ile daha elde Ben canlı babam benim ilkokul öğretmenlerinin parlak değildi ama istikrarlı bir işçiydi söyledim bana hatırlıyorum Her nasılsa daha okulda, o kadar kolay iyi oldu ilerledi
Ben son olarak lise kimya çalışmaları aldığımda büyük bir zevk oldu Hocam, Bayan Lorena Davis, ben yakından ilgilenmektedir ve bu ilgi teşvik ve beslemek için elinden geleni yaptı gördüm Kimya sadece bir yıl sonra teklif edildi, ben lise son sınıfta almak konusunda resmi bir ders vardı Bayan Davis kimya benim iştahını tatmin etmek için bana özel projeler sundu Ben en Cottrell çökeltici inşa hatırlıyorum Ben işe yaradığını göstermek için çöktürücü bir sigara ve bir darbe duman ışık, Bayan Davis, sigara içmediği görmek için şok oldu
Bir üniversite seçmek için zamanı geldiğinde, ben Pirinç Enstitüsü ile ilgilenen var Bu özel bir öğrenci için iyi bir okul olarak mükemmel bir üne sahipti Kendi futbol takımının ne kadar iyi yaptığını ben de etkilendim Annem ve babam, o zaman Rice hiçbir ders ücret ve onlar bana sert bir üniversiteye göndermek için baskı olurdu, çünkü benim seçimim sevdi Babam Piskopos saymazsak, en yüksek idari görev yapmış olsa da, Southwest Texas Konferansı, o çok para kazanmak değildi
O zaman bir yüksek başarısızlık oranı Rice vardı Herhangi bir ders ile öğrenciler kendilerini layık kanıtlamak veya bir başkası için yol yapmak için bekleniyor Ancak, Rice sunulan ve akademik zenginleşti meydan okuma için hazır oldu Sosyal arkadaşım öğrencilere sunulan ve oldukça düz bağcıklı, ciddi erkek etrafında stand biri haline dönüştürmek için çok çalıştı, mücadele için hazır
Kaderin bir cilvesi olarak, benim ilk yıllarında karşılaşılan en renkli profesörler dışında kimya öğretilen konular Ben, benim ilk ve ikinci yıl kimya profesörleri (Aslında ben daha sonra ikinci yıl profesörü John T Smith ile daha yakın bir ilişki geliştirdi) sevdim ama özellikle renkli değildi Kimya bölümü renkliliği yarışı önde çekmeye başladı, Organik Kimya, Fizikokimya ve George Holmes Richter John E Kilpatrick vardı benim üçüncü yıla kadar değildi John Kilpatrick, sınıf geldi önündeki masanın ortasına oturdu, bir sigara yaktı, muazzam bir nefes aldı ve konuşmaya başladı Yok duman çıktı! Richter çeşitli organik kimyasallar farmakolojik etkileri anlatan onun ders kattılar Richter, Organik Kimya, iyi bir öğretmen oldu, ama ben Organik Kimya neredeyse doğal olmayan bir kaçınma beri bana az kullanılır oldu Kilpatrick, şimdiye kadar, o bir öğrenci ile harcanan süreyi için kesinlikle hiçbir konuda karşılaşılan herhangi bir kişi öğrenciler için en sevindirici oldu Ben onu görmeye bırakarak önce yedek bir veya iki saat olup olmadığını düşünmek, çünkü bu, mutlu ona, o kendi kendini sınırlayan ayrılan zaman yaptı
Benim sahip olduğum en etkileyici kimya öğretmeni Richard Turner, ilk kez bir üst düzey Doğal Ürünler içerisinde karşılaşılan oldu (Organik Kimya ile ikinci bir karşılaşma önlemek için mümkün değildi, böylece müfredat akıllıca inşa edilmiştir ) Iç rotasyon ve bana Üniversitesi gitmek çözmek, alanında Kenneth Pitzer öncü çalışmalar önündeki engelleri onun coşkulu tartışması Kaliforniya, Berkeley ve Pitzer ile çalışmak Bu pişmanlık hiç bir karardır
Berkeley iken, Pitzer Kimya ve çok meşgul bir adam Fakültesi Dekanı oldu Yine de o zaman onun yüksek lisans öğrencileri için tamamen erişilebilir, ve her zaman gerçekten işini yarıda zaman beni görmek mutluluk Bizim konuşma ve sonuca ulaştığında, o nezaketle beni ofisine çıktı John Kilpatrick Ziyaret ile ilgili benim yorum görebilirsiniz, çünkü zamanında ben de bunun için minnettar olduğunu, terk-Borçlar sorun vardı Ben Pitzer araştırma nasıl mükemmel bir eğitim aldığını düşünüyorum Berkeley'deki yaptığım en önemli iş Pitzer Sorumlu Devletleri Teorisi uzantısı oldu Yıllar geçtikçe, Ken ve Jean Pitzer ile temas halinde kalmıştır Gerçekten de, biz o Rice Üniversitesi başkanı iken birkaç yıl sonra tekrar araştırma işbirliği yapmayı başardık
|