Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, robert, woodward

Robert B. Woodward Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Robert B. Woodward Hayatı

Robert B Woodward

Robert Burns Woodward, 10 Nisan 1917, Ekim, 1918 yılında otuz üç yaşında öldü İngilizce atalar Margaret Burns, Glasgow yerli ve Arthur Woodward, tek çocuk Boston'da doğdu

Woodward kimya çok erken bir yaşta çekti ve onun tadı, Quincy, Boston'un bir banliyösünde devlet okullarında, ilköğretim ve ortaöğretim süresi boyunca özel faaliyetlerinde bilim indulged 1933 yılında, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Güz dönemi, 1934 yılı sonunda resmi çalışmalar dikkatsizlik için çıkarılmıştır girdi Enstitü yetkilileri, cömertçe ona 1935 Güz dönemi yeniden kayıt izin verdi ve 1937 yılında, 1936 ve Doktora Bachelor of Science derecelerini aldı O zamandan bu yana (1937-1938) Doktora Sonrası Araştırmacı, Fellows Derneği (1938-1940) Üyesi, Kimya Öğretim Görevlisi (1941-1944), Yardımcı Doçent (1944-1946), Doçent olarak, Harvard Üniversitesi ile ilişkili olmuştur Profesör (1946-1950), Profesör (1950-1953), Kimya Morris (1953-1960) Loeb Profesör, Bilim ve 1960 yılından bu yana Donner Profesör 1963 yılında Basel Woodward Araştırma Enstitüsü yönü üstlendi O Massachusetts Institute of Technology (1966-1971) Corporation şirketinin bir üyesi oldu ve o Weizmann Bilim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesidir

Woodward alışılmadık Cambridge onun en fazla iki yüz elli işbirlikçileri büyük bir kısmı seçkin, kişisel nitelikleri ve bilimsel yetenekleri şanslı olmuştur, ve son günlerde Basel, kimin yarısından fazlasının akademik görevler üstlendi O da birçok kez kendi dışındaki laboratuvarlarda dost-bilim adamları ile son derece heyecan verici ve verimli bir işbirliği gerçekleştirdi Kimya Onun ilgi geniş, ama onun ilk elden nişan ana alanda doğal ürünler soruşturma olmuştur, o kendi içinde sonsuz büyüleyici ilgili bir etki alanı ve keşfi, test, geliştirme sınırsız ve benzersiz fırsatlar sunuyor genel ilkeler ve arıtma

DSc: Prof Woodward sadece birkaç burada listelenir olan yirmiden fazla onursal derece tutar Wesleyan Üniversitesi, 1945; D Sc Harvard Üniversitesi, 1957; D Sc University of Cambridge (İngiltere), 1964; D Sc Brandeis Üniversitesi, 1965; D Sc İsrail Teknoloji Enstitüsü (Hayfa), 1966; DSc University of Western Ontario (Kanada), 1968; DSc Universite de Louvain (Belçika), 1970

Kendisine sunulan ödüller arasında aşağıdaki gibidir: John Scott Madalyası (Philadelphia Franklin Enstitüsü'nde ve Şehir), 1945; Backeland Madalyası (American Chemical Society of North Jersey Bölümü), 1955; Davy Madalyası (Royal Society), 1959; Roger Adams Madalya (American Chemical Society), 1961; Pius XI Altın Madalya (Papalık Bilimler Akademisi), 1969; Bilim (Amerika Birleşik Devletleri), 1964 Ulusal Madalyası; Willard Gibbs Madalyası (American Chemical Society of Chicago Bölümü), 1967; Lavoisier Madalyası (Societe Chimique de France), 1968; The Order of the Rising Sun, İkinci Sınıf (Japonya İmparatoru Majesteleri), 1970; Hanbury Memorial Madalyası (Büyük Britanya Pharmaccutical Derneği), 1970; Pierre Brnylants Madalyası (Université de Louvain), 1970

Woodward, Ulusal Bilimler Akademisi üyesi, Amerikan Sanatlar ve Bilimler Akademisi üyeliğine; Alman Kimya Derneği Şeref Üyesi; Kimya Derneği Onursal Üyesi; Royal Society of Dış Üye; İrlanda Kraliyet Akademisi Şeref Üyesi

Avusturya Bilimler Akademisi Sorumlu Üyesi; Belçikalı Kimya Derneği Onursal Üyesi; İsviçre Kimya Derneği Onursal Üyesi;; Hint Bilimler Akademisi Şeref Üyesi, Amerikan Felsefe Topluluğu Üyesi Deutsche Akademie der Naturforscher Üyesi ( Leopoldina); Accademia Nazionale dei Lincei Yabancı üyesi Weizmann Bilim Enstitüsü Onursal Üyesi; Japonya İlaç Derneği Onursal Üyesi

Woodward, 1946 yılında, 1938 yılında Irja Pullman ve Eudoxia Muller evlendi Siiri Anne (d 1939), Jean Kirsten (d 1944), ve Kristal Elisabeth (d 1947) ve bir oğlu Eric Richard Arthur (d 1953): O, üç kızı vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com