Prof. Dr. Sinsi
|
John E. Walker Hayatı
John E Walker
Ben Thomas Ernest Walker ve Elsie Walker (kızlık soyadı Lawton), 7 Ocak 1941 tarihinde Halifax, Yorkshire doğdu Babam bir taş duvar ördüler ve yetenekli bir amatör piyanist ve vokalist oldu Ben Rastrick sonra kırsal bir ortamda Elland yakın Calder vadiye bakan, benim iki kız kardeşi, Judith ve Jennifer ile büyümüş ve oldu Fizik Bilimleri ve Matematik, son üç yıl içinde konusunda uzmanlaşmış Rastrick Gramer Okulu, akademik bir eğitim aldı Keskin bir sporcu olduğunu, futbol ve kriket okul kaptanı oldu 1960 yılında St Catherine College, Oxford gitti ve lisans eğitimini tamamladı 1964 yılında Kimya mezunu
1965 yılında, ben, Patoloji, Oxford Sir Willian Dunn Okulu EP İbrahim peptid antibiyotikler üzerine araştırma başladı, ve D Phil verildi 1969 yılında derecesi Bu dönemde, 1950'ler ve 1960'ların başlarında John Kendrew tarafından verilen "Yaşam Konu" başlığı altında, 1966 yılında yayınlanan bir dizi BBC televizyon programları aracılığıyla Moleküler Biyoloji Cambridge yapılan muhteşem gelişmelerden haberdar oldu Bu programlar beni üzerinde kalıcı bir etki yaptı ve bana konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz yaptı İki kitap, JD Watson tarafından "Gen Moleküler Biyoloji", ilk kez 1965 yılında yayınlanan ve William Hayes "Bakteri Genetiği" Daha fazla bilgi için benim iştah yatıştırmak için yardımcı oldu Bu yeni alanın bilgim heyecan verici dersler, Oxford Üniversitesi'nde Moleküler Biyofizik yeni Profesör David Phillips, 1966 yılında verilen protein yapısı üzerine yüksek lisans öğrencileri için bir dizi uzatıldı Patoloji Profesörü Henry Harris tarafından verilen dersler başlığı "Çekirdek ve Sitoplazma" adı altında kitap halinde yayınlanan bir diğer dizi, düşünce için daha fazla yiyecek sağladı
Sonra ilk Gif CNRS, NATO ve EMBO Bursu tarafından desteklenen, 1971-1974 Fransa'da daha sonra beş yıllık bir süre yurt dışında çalışan ilk Wisconsin Üniversitesi Eczacılık Okulu'nda, 1969-1971, takip ve Pasteur Enstitüsü-sur-Yvette
1974 yılında Paskalya öncesinde, Cambridge bir araştırma "Proteinlerin Dizi Analizi" başlıklı atölye çalışmasına katıldılar EMBO (Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu) tarafından desteklenen ve Tıbbi Araştırma Konseyi Moleküler Biyoloji Laboratuvarı (LMB) ve Cambridge Üniversitesi Biyokimya Bölümü Richard Perham Ieuan Harris tarafından organize edildi Ilişkili ziyafet, ben kendimi Ben, daha önce karşılanması Fred Sanger olduğu ortaya çıktı kim yoktu birine yanında oturan bulundu İngiltere'de çalışmak üzere geri geliyor düşündüm olsaydı bizim konuşma sırasında, diye sordu Önerisi üzerine atladı ve biraz korkuyla, benim kendi grubuna katılma olasılığı hakkında Ieuan Harris yaklaştı Fred Sanger tartışmalardan sonra, ben itibaren üç ay Haziran 1974 LMB Protein ve Nükleik Asit Kimyası (PNAC) Division gelebilir kabul edilmiştir Daha 23 yıl sonra, hala orada
Fred Sanger ve Ieuan Harris ile bu karşılaşma, bilimsel kariyer dönüştürdü olduğunu söylemeye gerek yok LMB, 1974 yılında, Max Perutz (Laboratuvarı Başkanı), Fred Sanger, Aaron Klug, Francis Crick, Sidney Brenner, Hugh Huxley liderliğindeki moleküler biyoloji araştırmaları için bir coşku ve heyecan ruhu ile üç Bölümler boyunca infüze John Smith ve olağanüstü başarı ile birleştiğinde César Milstein Örneğin, benim laboratuvar Fred koridorda César Milstein ve Georges Köhler binanın başka monoklonal antikorlar icat ve koridor boyunca hemen DNA dizilişi için kendi yöntemleri icat, Francis Crick ve Aaron Klug ve meslektaşları yapıların ifşa edildi kromatin ve transfer RNA Fred sıralama yöntemleri yeni DNA, insan ve sığır mitokondri DNA sonra ilgili bakteriyofajlar fX174 ve G4 ilk uygulanan ve Doğrudan yöntemler kullanılarak G4 ve mitokondri proteinlerinin dizileri analiz etti Bu çabalar, her üç DNA aşamaları proteinleri kodlayan ve alt birimden sitokrom c oksidaz I ve II mitokondri DNA'sında kodlanmış olduğunu keşfi G4 üçlü örtüşen genlerin keşfine yol açtı Daha sonra, ben mitokondri, değiştirilmiş genetik kod ayrıntıları ortaya çıkarmak için yardımcı oldu
Bu, hem de zorlu ve önemli bir alan gibi görünüyordu yılından bu yana 1978 yılında, ben, membran proteinleri protein kimyasal yöntemler uygulamaya karar verdi Bu nedenle, uygun bir konunun arama, kapsamlı edebiyat okumak Mitokondrinin iç zarında oksidatif fosforilasyon enzimleri büyük membran multi-altbirim kompleksleri bağlı olduğu bilinen, ancak önemleri rağmen, yapısal bir noktadan tüm zor çalışılan olmuştu Bu nedenle, aynı yıl, mitokondri sığır kalp ve Öbakteriler ATP sentaz yapısal bir çalışma başladı Bu çalışmalar çeşitli türlerden kompleks bir dizi analizi sonunda sonuçlandı ve ATP biyolojik dünyada nasıl yapılır, yeni anlayışlar veren enzim mitokondri sığır F katalitik etki, atomik çözünürlükte yapısı Michael Runswick bu dönem boyunca benimle yakından çalıştı ve çalışmalarımız tüm yönleriyle katkılarda bulunmuştur
1959 yılında, ben A T Clay Altın Madalya aldı 1996 yılında, 1994 yılında Pennsylvania Üniversitesi, CIBA Madalyası ve Biyokimya Derneği Ödülü ve Avrupa Biyoenerji Kongresi Peter Mitchell Madalyası Johnson Vakfı Ödülü'ne layık ve Mitokondri Araştırma için 1997 yılında Gaetano Quagliariello Ödülü oldu Bari, İtalya Üniversitesi 1995 yılında Royal Society üyeliğine seçildi 1997 yılında Sidney Sussex College, Cambridge Üyesi ve St Catherine College, Oxford Onursal Üyesi oldu
1963 yılında Christina Westcott evlendi Biz iki kızı var, 19 yaş yaşlı Esther, 21 ve Miriam, Şu anda, her ikisi de sırasıyla Coğrafya ve İngilizce, Nottingham Trent ve Leeds Üniversiteleri, eğitim, üniversite öğrencileri
Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1997, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1998 Tore
|