![]() |
Cemal Süreyanın Hayatı, Cemal Süreya Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cemal Süreyanın Hayatı, Cemal Süreya Hakkında BilgiCemal Süreyanın Hayatı, Cemal Süreya Hakkında Bilgi Cemal Süreya 1931’de Erzincan’da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemal Süreya Eserleri ŞİİR Üvercinka (1958) Göçebe (1965) Beni Öp Sonra Doğur Beni (1973) Sevda Sözleri (Uçurumda Açan ile birlikte toplu şiirleri: 1984) Sıcak Nal ve Güz Bitiği (1988) Sevda Sözleri (bütün şiirleri: 1990, ö ![]() ![]() DÜZYAZI Şapkam Dolu Çiçekle (1976) Günübirlik (1982) Onüç Günün Mektupları (1990, ö ![]() ![]() 99 Yüz (1991) 999 ![]() Folklor Şiire Düşman (1992) Uzat Saçlarını Frigya (Günübirlik’in yeni basımı: 1992) Aydınlık Yazıları / Paçal (1992) Oluşum’da Cemal Süreya (1992) Papirüs’ten Başyazılar (1992) Günler (999 ![]() Güvercin Curnatası (Cemal Süreya ile konuşmalar 1997) Toplu Yazılar 1 (Şapkam Dolu Çiçekle ve Şiir Üzerine Yazılar 2000) ANTOLOJİ Mülkiyeli Şairler 100 Aşk Şiiri ÖDÜLLERİ 1959 Yeditepe Şiir Armağanı 1966 Türk Dil Kurumu Şiir Ödülü 1988 Behçet Necatigil Şiir Ödülü ÇALIŞMALARI Sevda Sözleri Cemal Süreya Yapı Kredi Yayınları Güvercin Curnatası Cemal Süreya Yapı Kredi Yayınları Günler Cemal Süreya Yapı Kredi Yayınları Onüç Günün Mektupları Cemal Süreya Yapı KrediYayınları Toplu Yazılar 1 Cemal Süreya Yapı KrediYayınları Soluğundan Öptüm Seni Cemal Süreya Adam Yayınları Üstü Kalsın Cemal Süreya Broy Yayınları 99 Yüz – İzdüşümler/Söz Senaryosu Cemal Süreya Kabalcı Yayınları Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi Cemal Süreya Broy Yayınları Uzat Saçlarını Frigya Cemal Süreya Yön Yayınları Şapkam Dolu Çiçekle Cemal Süreya Yön Yayınları Aydınlık Yazıları Paçal Cemal Süreya Kabalcı Yayınları |
![]() |
![]() |
|