Prof. Dr. Sinsi
|
James W. Black Hayatı
Biz borçlarını ödedi, biz bazı arkadaşlarınız öğrendi ve 1950 yılında daha geniş bir bakış açısıyla yaşam döndü Ben, ancak, herhangi bir ev, her türlü gelir ve hiçbir umutları vardı Fizyoloji Bölümleri Londra'nın tüm kapılarını çaldı ve beklediğimden daha fazla sempati bir araya geldi, daha sonra Oxford Street Profesör Garry bir şans karşılaşma Glasgow Veteriner Okulu yeni "kamulaştırıldı" Üniversite Direktörü, daha sonra şövalye William Weipers götürdü Bana yeni bir Fizyoloji Anabilim Dalı başlatmak için bir fırsat verdi ve önümüzdeki sekiz yıl içinde bizim düşünme odaklanır yaparken beynimizin en iyi iş benim kalıcı inanç dayalı bir state-of-the-art fizyoloji öğretim laboratuar kurdu Biz 1951 yılında doğan kızı Stephanie vardı, ben biliyordum, en gelişmiş kardiyovasküler teknoloji sağlayan bir atölye çiftli araştırma laboratuvarı kurdu ve bana katılmak George Smith ve Adam Smith, akademik cerrahlar, ikna
Ben yavaş yavaş etkili bir deneyci nasıl ilkel bir ressam gibi, öğrenmiş olduğumuz gibi, fikir mayalanmaya başladı Adam Smith ile mide asit salgılanması 5-hidroksitriptamin etkileri İş histamin ile uyarılmış asit salgılanması farmakoloji benim ilgi daha sonra tekrar yüzeye oldu George Smith ile daralmış koroner arterleri olan hastalarda kalp için oksijen kaynağı artan yollarını bulma ile ilgili çalışma, bana kardiyak sempatik sürücü iptal miyokard oksijen talebi azaltmak eşit derecede etkili olabileceğini önermek için açtı 1956 yılında, açıkça, belirli bir adrenalin reseptör antagonisti bulma Ahlqvist çift adrenoseptör hipoteze göre amacı, formüle etmişti Kendi yerel temsilcisi tarafından kışkırttı, ben başarıyla ICI yaklaştı İlaç Bölümü ve yardım için sona erdi Alderley Park, Cheshire, heyecan verici yeni laboratuvarların kendileri tarafından istihdam edilmektedir Altı yıl boyunca onlarla benim Garnet Davey (sonradan Araştırma Direktörü) sürekli beni destekledi ve Hiç şüphem yok ki, başlangıçta tartışmalı bir program devam etmek benim adına birçok savaşlar savaştı Dr Ben bugüne kadar vaat edilen fizyolojik bir soruya cevap olabilecek yeni bir farmakolojik ajan gelişebilir emin olmasıydı Herhangi bir programı bu cevap örtülü olurdu
İSO az yaş, 1958-1964 arasında, hayatımın en heyecan verici bazı edildi Ben parlak bir kimyager John Stephenson atandı O modern tümdengelim organik kimya konusunda bana öğrettiği bir molekül ile ilgili ilginç bir biyolojik etkisi ile daha fazla meraklılar nasıl nasıl bu konuda soru sormak için O beni Farmakolojiye dönüştürülür I C I Gerçekten de, benim bütün deneyim bir eğitim tour de kuvvet oldu Kısacası, nasıl etkili ve verimli hem de araştırma geliştirme değiştirirken sektöründe iş yapmak için nasıl vites değiştirmek için nasıl disiplinleri genelinde işbirliği öğrenmek zorunda kaldı
, Pazara ilk beta-reseptör antagonisti getiren katılan çok sayıda kişi arasında, üç önemli roller oynadı Bert Crowther tıbbi kimya geliştirme rolünün Genial, coşkulu ve çok deneyimli o görkemli bir meslektaşım oldu Bill Duncan, biyokimyacı, araştırma ve geliştirme arasındaki ------ çivisi zekice kontrol edilir O, bizi izlemek ve toksisite testleri, insan farmakoloji ve klinik çalışmalarda kontrol etmek için izin verilen ilaç ve metabolitlerinin düzeyleri ve doku dağıtımı tahmin etmek için analitik yöntemler geliştirilmesi, ilaç dağıtım ve etki arasındaki kara kutu aydınlattı Duncan, yaptığı her şeyi brio ve hüner getiriyor; ve güvenilir bir şekilde benim şiddetli eleştirmeni Onsuz ben yaptım daha çok daha çok hata yapmış olur Brian Pritchard, University College, Londra klinik farmakolog, beta-reseptör antagonistlerinin klinik geliştirme öncülük ve onların adına üzerinde crusaded yanı sıra, kendi antihipertansif etkisi keşfi kullanımı devrim
1963 yılında, baskılara karşı karşı karşıya geldi Ben yeni bir program başlatmak için kaşıntı olduğu gibi beta-reseptör antagonisti programın başarısı propranolol genç teknik destek ve tanıtım verme rolünü içine daha fazla emmek olacağını gördüm Ben günün histamin antagonistleri, alfa-reseptör antagonistleri benzer olduğunu ve bir beta-reseptör antagonisti eşdeğer engellemek için gerekli olduğunu ikna oldu, örneğin, asit salgılanması histamin uyarılır Sonra Smith Kline & French Laboratuvarları Araştırma Müdürlüğü kabul etti Edward Paget, ICI Patoloji Başkanı, biyolojik araştırma orada çalıştırmak için bir farmakolog bulma konusunda benim tavsiyem istedi Half-şaka, ben benim yanlış ne olduğunu sordu Bu yüzden bir anlaşma yaptı: Ben benim yeni proje çalıştırmak için ücretsiz bir el vardı sağlanan onun biyolojik araştırma çalışır Bill Duncan, böylece 15 yıl süren bir derece başarılı bir ortaklık sürdürmek, Biyokimya Anabilim Dalı çalıştırmak için bana katıldı
Kıyas yoluyla beta-adrenoseptör proje ile modellenmiş histamin proje, aynı zamanda başında biraz tartışmalı oldu Çünkü benim yöneticileri ve arkadaşlarıma bilimsel beceri ve özveri inanç başardı Ben ön mücadele, Bill Duncan arka savunuyordu Mike Parsons nadir coşku ve bağlılık ile yeni farmakoloji kabul etti ve şimdiye kadar doughtiest meslektaşlarının biri haline geldi Biz iyi bir takım düşünüyorum Graham Durant bir kısmi agonist ile ilk çıkışını yapmış ve Robin Ganellin parlak, tümdengelim, tıbbi kimya o kurşun yararlanan Ganellin ile çalışan geçirdi yıllarda tıbbi kimya, bugüne kadar gördüklerim arasında en sürekli, entelektüel, heyecan verici ve verimli dönemi John Wyllie, cerrah, University College London'dan bir sucessful misyonu son kritik parçası katkıda bulunmuştur
1972, H2-reseptör antagonisti programı başlatıldı, simetidin geliştirme ve yeni bir proje arıyordum Şimdi tamamen biyoassay ve tıbbi kimya arasındaki evlilikler düzenleyen taahhüt edildi Apaçık adaylar, 5-hidroksitriptamin, var, ama diğer karanlık fikirleri benim hayal hakkında gözlemliyor
Akademi ticari kısıtlamalar potansiyel özgürlük, daha fazla ve daha çekici bakıyordu Ancak, sonunda University College, Londra Farmakoloji Başkanı teklif edildi, ben yeni hedeflere ulaşmak için benim yeteneği hakkında endişeli Ben iki emelleri vardı Araştırma, akademik uğraş, astrofizik veya moleküler biyoloji gibi hayal gibi heyecan verici bir tıbbi kimya / biyoassay konjugasyon kurmak istedim Öğretim, kimyasal prensipler, biyokimyasal sınıflandırma ve matematiksel modelleme dayalı bir genel farmakoloji ders sunmak istedim Olay benim emelleri ne elde etti Ben benim tıbbi kimya projesi için desteğini artırmaya yönelik başarısız oldu - Benim önerilerim tamamen akademik peerreview standartlarına göre çok incecik ve pahalı Öğretim hakkında fikirler, genel olarak uyuşturucu, özellikle kataloglama ilaçlar ziyade bir catechismal yaklaşım dayalı, çok fazla müfredat zorluk ortaya çıktı Ben tıbbi kimya alanında bir lisans dersi kurmak için yardımcı oldu ve doku düzeyinde, yeni bir tutku farmakolojik aktivite modelleme ve analiz etme konusunda ilerleme kaydetmiştir Ama dört yıl sonra, bir kimyasal işbirliği eksikliğinden kaynaklanan yoksunluk belirtileri acı çekiyordu Böylece, ben hevesle katılmak için Wellcome Vakfı John Vane daveti kabul etti
Vakfı (1977 - 1984) yılları duygusal bir roller-coaster Ben yıllar boyunca başarılı ve başarısız sanayi projeleri arasındaki farklar hakkında, keskileme olmuştu fikirlerin yararlanmak istedim Wellcome devraldı bölümü Ancak, geleneksel, muhafazakar, yollar ve feodal yapılar için dikkat çekiciydi Köklü tutumların bir yumruk torbası gibi reformist çabalar emebilir Oysa benim yöneticilik rolü hayal kırıklığına rağmen, ben kendi araştırmalarında büyük bir ilerleme kaydetmiştir Paul leff gibi parlak, genç araştırmacılar ile çalışma, analitik farmakoloji geçerli bir disiplin olarak görmeye başladı Kendime yeni bir misyon bulmuş ve bir kez daha, kurumsal, ticari ihtiyaçlarını ve kişisel bilimsel emelleri arasında yinelenen bir ikilem beklenmedik bir şekilde çözüldü Wellcome Vakfı bana küçük bir akademik araştırma birimi, mütevazı tarafından finanse edilen, ancak tam bağımsızlığa sahip kurma şansı sundu Ancak, gerçek bir fırsat King College, Londra geldi Aralarında Koleji ve Tıp Fakültesi olumlu karşıladı ve benim küçük birim desteklenen sorunları ve düzeltti diffficulties çözmüş değil sadece Kral fikri açısından son beş yıl hayatımın en verimli olmuştur Yetenekli araştırmacı ve doktora öğrencileri ile çevrili, ben son benim niş bulduk hissediyorum
Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1988, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1989 Tore
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
Sir James W Siyah 21 Mart 2010 tarihinde öldü
|