Prof. Dr. Sinsi
|
Rabindranath Tagore Hayatı
Rabindranath Tagore
Rabindranath Tagore (1861-1941) Hinduizm nihai monizme temelinde bir canlanma teşebbüs on dokuzuncu yüzyıl Bengal ve yeni bir mezhep olan Debendranath Tagore en genç oğlu, Brahmo Samaj bir lider olarak ortaya konan Upanişadlar O evde eğitim gördü ve o resmi okul için İngiltere'ye gönderildi onyedi az olsa da, orada yaptığı çalışmalar bitirmek vermedi Olgun yaşında, onun çok yönlü edebiyat faaliyetlerine ek olarak, o aile konut, ortak insanlık ile yakın temas onu getiren bir proje yönetilen ve sosyal reformlara ilgisi arttı Ayrıca eğitim Upanishadic idealleri çalıştı Shantiniketan deneysel bir okula başladı Gandhi, modern Hindistan'ın siyasi baba, zaman zaman o, ancak kendi olmayan duygusal ve vizyoner bir şekilde, Hint milliyetçi hareketin katıldı ve onun sadık arkadaşı idi Tagore, iktidardaki İngiliz Hükümeti tarafından 1915 yılında şövalye, ama birkaç yıl içinde Hindistan'da İngiliz politikalarına karşı bir protesto olarak onur istifa etti
Tagore, memleketi Bengal, bir yazar olarak erken başarı elde etti Bazı şiirlerinde yaptığı çeviriler ile Batı'da hızla tanındı Aslında ününü, ders gezileri ve turlar dostluk kıtada onu alarak, parlak bir yüksekliğe ulaşmıştır Dünya için o, Hindistan'ın ruhani mirasının sesi oldu; ve Hindistan için, özellikle Bengal için, o büyük bir yaşam kurum haline geldi
Tagore, tüm edebi türler başarıyla yazdı rağmen, o bütün bir şair ilk oldu Manasi (1890) [İdeal Bir şiir onun elli ve tek birimler arasında], Sonar Tari (1894) [Altın Bot], Gitanjali (1910) [Şarkı Teklifleri] Gitimalya (1914) [Şarkı Çelenk], ve Balaka (1916) [Vinçler Uçuş] Gardener (1913), Meyve Toplama (1916), ve The Fugitive (1921), onun şiirlerinin İngilizce kaplamalar, genellikle orijinal Bengalce özellikle birimlere karşılık gelmez; başlık, Gitanjali rağmen: Şarkı Teklifleri (1912), bunlardan en çok alkışlanan, adaşı yanı sıra diğer eserlerinden şiirleri içerir Tagore'un büyük oynuyor Raja (1910) [The King Karanlık Odası] olan, Dakghar (1912) [Postane] Achalayatan (1912) [Taşınmaz], Muktadhara (1922) [Şelale], ve Raktakaravi (1926) [Kırmızı zakkum] O, kısa öykü birkaç ciltlik yazarı ve aralarında çok sayıda roman, Gora (1910), Ghare-Baire (1916) [Ev ve Dünya] ve Yogayog (1929) [kıntılar] Bunların yanı sıra, 1941 yılında, ölümünden kısa bir süre önce müzikal drama, dans dramalar, her türlü denemeler, seyahat günlükler ve iki otobiyografi, onun orta yıllarda ve diğer yazdı Tagore aynı zamanda çok sayıda çizimler ve tablolar, o müziğin kendisi için şarkı yazdı bıraktı
Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Rabindranath Tagore, 7 Ağustos 1941 tarihinde öldü
|